12 Mayıs 2012 11:02

En güzel hediye oğlunun kokusu

Anneler Günü’nde çocukların bir kısmı annelerine çeşitli hediyeler alırken, bir kısmı da bahçeden kopardıkları bir tek çiçekle sonsuz sevgilerini gösterirler. Onlara sorarsanız sanıyoruz ki en büyük hediye evlatlarının yanında olduğunu bilmek, onları sevebilmek, öpebilmek, koklayabilmektir. O da bir anne, anc

En güzel hediye oğlunun kokusu
Paylaş
Müge Özçelik

Evladınızdan ayrı kaçıncı Anneler Gününüz bu?
En son 2008’den önce gördüm oğlumu, ondan önceki bütün Anneler Günü’nde birlikteydik.

Nasıl geçiyordu diğer Anneler Gününüz?
Her zaman boynuma sarılırdı, erkenden kalkar kutlardı Anneler Günü’mü, şimdi kokusuna hasret kaldım. En güzel hediye evladıma sarılabilmektir. Bir tek şey istiyorum bu günde, bana evladımı getirsinler.

Peki, ne anlam ifade ediyor şu anda, sizlere ayrılmış bugün?
Benim için pek bir anlam ifade etmiyor Anneler Günü artık, evladı olan kadına anne denir, benim evladım yanımda yok, ben nasıl kutlarım bu günü, beni yavrumun kokusuna muhtaç bıraktılar.

Devlet yetkililerinden ne istiyorsunuz bu özel günde?
Evladımı yanımda istiyorum. Bütün evladı yanında olmayan annelerin isteğidir bu. Adalet bakanlığına sesleniyorum oğlumu derhal serbest bıraksınlar, psikolojik sorunları var, raporu var, 2 kere intihar etmeye kalkıştı, babaannesinin mezarının başında buluyorduk sürekli ve şu durumda hâlâ cezaevinde tutuyorlar. Evladımın hiçbir suçu yokken hâlâ orada tutuluyor. Katiller, hırsızlar, tecavüzcüler raporla salınırken, benim oğlum hâlâ tacize uğranan yerde tutuklu bulunuyor, bu durum onun ruh sağlığını iyice bozuyor. Adalet bakanlığına güvenmek istiyorum, başbakanımıza güvenmek istiyorum, sevindirsinler bugün de beni.

Ne zamandır psikolojik sorunları var?
Cezaevine ilk girdiğinden itibaren başladı, önce anlamadık, aşık falan zannettik yaşı küçüktü daha, mezarlıkta buluyorduk geceleri hep oğlumu, söylemedi, tacize, şiddete uğradığını, sonra anladık. Bir gazeteciye anlattı ama şimdi yine bu durumda aynı yere gönderdiler. Hiç mi düşünmüyorlar, hiç mi önemli değil bir insanın sağlığı, bir annenin sağlığı. Açık görüş de kaldırıldı artık, evladımın boynuna sarılamıyorum. Hayatından endişe ediyoruz, adli suçlularla birlikte tutuyorlar. Daha önce jandarmanın hedef göstermesiyle hastanede şiddete uğradı, şimdi de devam ediyor bu şiddet. Bana evladımı versinler ben onu iyileştiririm.

Diğer anneler için ne söyleyeceksiniz, Cumartesi Anneleri için mesela?
Bütün annelerin evlatlarına kavuşmasını istiyorum. Çok zor bir durum, her gece ağlayarak uyanıyorum, günlerdir bir lokma yemedim. Kimseyle görüşmüyorum, konuşmuyorum, ağlamaktan yoruldum, oğlumu merak ediyorum. Ülkede bir savaş var, savaşan bütün gençler bizim evlatlarımız, hepsinin bir annesi var, savaşlar artık dursun, Başbakana buradan sesleniyorum artık savaşları durdurun, elinde olduğunu biliyoruz. Engel olsun, bütün annelere Anneler Günü hediyesi olarak evlatlarını versin artık. Bu kan dursun istiyoruz. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Direnişçi anneye en büyük hediye sendika

SONRAKİ HABER

Kendi hayatımızın başrolünde değiliz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa