27 Ağustos 2016 10:58

Kurbanlıklar pazardaki yerini almaya başladı

Türkiye'nin savaş koşullarında karşılamaya hazırlandığı Kurban Bayramı için hazırlıklar başladı.

Paylaş

Türkiye'nin savaş koşullarında karşılamaya hazırlandığı Kurban Bayramı için hazırlıklar başladı. Ankara’nın değişik yerlerinde kurulan hayvan pazarlarında şimdiden satışlar başlarken, geçmişe nazaran daha az hayvan getirildiğini belirten satıcılar bunu önceki yıllarda yaşanan iflaslara bağlıyor.

Ankara’nın en önemli kurbanlık alanlarından biri olan Mühye köyündeki kurban pazarı alanında Çankaya Belediyesi tarafından çadırlar kurulurken, hayvanlar da pazardaki yerini aldı. 40’ı küçükbaş için, yaklaşık 90 çadırın bulunduğu pazarda daha çok Çorum, Amasya’dan getirilen hayvanlar satılırken çadırlara, 10-15 günlük süre için 3 bin 500 TL kira ödeniyor. Pazarda, büyük baş hayvanların fiyatı 6 ila 15 bin TL arasında değişiyor.

Çorum’dan büyükbaş hayvan getiren Veli Taraoğlu, pazara getirilen malda düşüş olduğunu belirterek, bunu önceki yıllarda pazarda zarar ve iflas eden kişilere bağlıyor. Taraoğlu, masraflarının fazlalığından yakınan ve ödediği kira, hayvanları getirip götürmek için yol masrafları, yem fiyatı ile 10-15 günlük masrafının 10 bin TL’yi bulduğunu belirtiyor. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP Milletvekili Tanal: Aslı Erdoğan tecritten çıkarıldı

SONRAKİ HABER

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çatışma: 4 asker yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...