27 Ağustos 2016 10:42

Antep Katliamı: Gizlilik kararına itiraz var yanıt yok

Antep Katliamı dosyasına getirilen gizlilik kararına yapılan itiraza cevap verilmiyor.

Paylaş

Antep Katliamı dosyasına getirilen gizlilik kararına yapılan itiraza cevap verilmiyor. Avukat Berivan Özpolat, “Gizlilik kararı olayın aydınlatılacağı yönündeki hukuka olan inancımızı zedelemektedir” dedi.

Özpolat, katliamda kadın ve çocukların hedef alındığını ve acı bir travma yaşadıklarını söyledi. Katliam soruşturmasının etkin bir şekilde yürütülmeyeceği kaygısı taşıdıklarını belirten Özpolat, “Olay yerine ambulansların çok geç gelmesi, polisin delillerin toplanması noktasında aktif bir çabanın içine girmemiş olması ve ilk andan itibaren verilen gizlilik kararı bu olayın aydınlatacağı yönündeki hukuka olan inancımızı zedelemektedir” dedi.

Savcılık ile yapılan görüşmelerden hiçbir sonuç çıkmadığını belirten Özpolat, yürütülen bir soruşturmanın olup olmadığı, soruşturma kapsamında gözaltına alınan veya tutuklama kararı verilip verilmediğine dair sorulan bütün soruların cevapsız bırakıldığını belirtti.
Özpolat, “10 Ekim Ankara Katliamı soruşturma dosyasında ‘Kürtler Antep’te düğünler yapıyorlar. Biz neden buna karşı bir amel gerçekleştirmiyoruz’ şeklinde bir mailden bilgimiz var. Ancak bu konuların üzerine gidilmemiştir. Adeta bu katliamın gerçekleşmesi için bütün koşullar hazırlanmıştır” şeklinde konuştu.

Gizlilik kararına itiraz ettiklerini anlatan Özpolat, ancak OHAL’den kaynaklı verilen yetkiler nedeniyle itirazlarına cevap alamadıklarını söyledi. (AntepDİHA)

ÖNCEKİ HABER

İçişleri Bakanlığı kusuruna kılıf buldu!

SONRAKİ HABER

Fazıl Say’dan Aslı Erdoğan’a destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...