27 Ağustos 2016 06:27

Kılıçdaroğlu: HDP'nin tümüyle dışlanması doğru değil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sunduğu Hafta sonu programında soruları yanıtladı.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sunduğu Hafta sonu programında soruları yanıtladı.

Cumhuriyet'in haberine göre Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Ardanuç'taki belediye binamızın açılışı için gittik. Şavşat üzerinden Ardanuç'a gittik. Dar bir vadiden giderken araçlar durdu. Gözlemlediğim kadarıyla güvenlik güçleri çıktı ve bize dikkatli olmamız gerektiği uyarısı yapıldı. Sonra bizim bulunduğumuz araç dağın yamacına iyice yaklaştırıldı. Birden bire silahlar patladı. Ateş ediliyordu. Tam vadinin ortasındaydık. Ne olduğunu merak ettik. PKK ile bir çatışma olduğu söylendi. Bir süre sonra yanımızdan bir ambulans hızla geçti. Bir erin yaralandığı söylendi.

Koruma roketatarla bize saldırıda bulunabileceğini ve ona doğru ateş ettiğini söyledi. Bir zırhlı araç geldi. Geri döndük. "Sizi Şavşat'a yakın bir yerde karayollarına götürmemiz gerekiyor" dedi.

Beni ilk Efkan Ala Bey aradı. Her türlü tedbiri aldıklarını söyledi. Daha sonra Cumhurbaşkanı ve Başbakan aradı. Selahattin Bey de aradı. "Ben Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeyim" dedi, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Efkan Bey bir süre sonra helikopter tahsis ettiklerini söyledi. Biz tabii programımızı iptal etmedik, helikopteri kullanıp Ardanuç'a gittik. Oradan Artvin programımız vardı, fakat gecikme fazla olduğu için Hopa'ya ve ya Rize'ye gidip oradan havalimanına gidebilir miyiz dedik, hava şartları izin vermedi. Erzurum Havalimanı arandı yer olduğu söylendi biz Erzurum'dan Ankara'ya dönüşümüzü gerçekleştirdik.

'15 TEMMUZ SONRASI SUİKAST KONUSUNDA UYARDILAR'

15 Temmuz sonrası suikast girişimi konusunda ilgili yetkililer beni uyardı. Oturduğum odada güvenlik amacıyla ışık açılmıyordu. Türkiye'nin refahı için benim bir bedel ödemem gerekiyorsa ben hazırım.

DEMİRTAŞ, 'TERÖRÜ LANETLİYORUZ' DEDİ

Selahattin Demirtaş beni aradığında "Terörü lanetliyoruz" dedi. Bu cümle değerli bir cümleydi. HDP'nin parti olarak teröre karşı daha güçlü bir söyleme ihtiyacı var. HDP meşru bir parti. 6 milyonun oyunu almış bir parti. HDP'nin tümüyle dışlanması doğru değil.  15 Temmuz sonrası Yenikapı'da gerçekleştirilen buluşmaya HDP de dahil edilmeliydi.

Din ve etnik kimlik üzerinden siyaset yapanlar ülkemize büyük zarar veriyor.

ÖZGÜR GÜNDEM'İN KAPATILMASI

Gazetelerin teröre destek vermesini asla kabul etmeyiz. Bir ilke olarak hiçbir yayın organının susturulmasını istemeyiz. Darbe döneminde buna çok alışığız. RTÜK var mahkemeler var. Bir gazete kapatılacaksa buna siyasi otorite değil, yargı karar versin.

Yazar Aslı Erdoğan tutuklanmamalıydı, sadece düşüncelerini aktardı." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Saldırı sonrası gözaltına alınan Tedi işçileri serbest

SONRAKİ HABER

Muhabirlerimiz 5 gündür gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa