27 Ağustos 2016 05:31

Askeri kaynaklar: YPG ilerlerse 'vur' talimatı verildi

Hürriyet'e göre YPG'nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri'nin Cerablus'a doğru hareket etmesi halinde askere 'Vur' talimatı verildi.

Paylaş

Hürriyet'in askeri kaynaklara dayandırdığı habere göre, YPG'nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri'nin Cerablus'a doğru hareket etmesi halinde askere 'Vur' talimatı verildi. Ayrıca TSK, Suriye’deki varlığına dün 10 tank ve 50 kadar personel takviyesi yaptı. Böylece TSK’nın Suriye’deki tank sayısı yaklaşık 40’a, personel sayısı da 380’e yükseldi.

Uğur Ergan'ın haberine göre Cerablus'ta durumun genelde sakin olduğu, arama-kurtarma ve mayınlı bölgeleri temizleme çalışmaları yapıldığı bildirildi. Sınırdaki topçu birliklerinin kimi zaman hedefleri vurduğu, kimi zaman da 'perdeleme atışı'  yaptığı belirtildi.

Türkiye'nin "PYD, Menbiç'i boşaltmalı. Menbiç eski durumuna dönmeli" görüşünde olduğunu ifade eden askeri kaynaklar, PYD'nin Menbiç'in kuzeyine, Gaziantep'in Karkamış ilçesinin karşısındaki Cerablus'a doğru hareket ettiğinin tespit edilmesi halinde, sınırdaki topçu birlikleri ile Suriye içinde bulunan birliklere verilmiş olan 'Derhal vurun' emrinin geçerli olduğunu söylediler.

TSK'yle birlikte Cerablus'a giren cihatçıların Bab, Gavureli ve Çobanbey'i kapsayacak şekilde batıya doğru harekat planladığı ifade edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP Kayseri eski il başkanı dahil 36 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

AKP'den ihraç edilen belediye başkanı gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...