27 Ağustos 2016 04:36

Bob Crow Tugayı'ndan Corbyn muhalifi İşçi Partiliye tepki

Demokratik Suriye Güçleri ile birlikte savaşan Bob Crow Tugayı, 'IŞİD'le görüşülmeli' diyen İşçi Partili Smith'e tepki gösterdi.

Paylaş

2014'te hayatını kaybeden İngiltere Demiryolu, Denizcilik ve Taşımacılık Sendikası (RMT) Genel Sekreteri Bob Crow'un adıyla kurdukları birlikle, Suriye'de Demokratik Suriye Güçleri ile birlikte savaşan 5 İngiliz, Suriye'den İngiltere gündemine müdahil oldu.

İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn'e muhalif olan ve başkanlığına aday olacağını açıklayan Owen Smith, Suriye'ye ilişkin müzakerelere IŞİD'in de katılması gerektiğini öne sürmüştü.

Bunun üzerine Suriye'de bulundukları kentte bir duvara, "IŞİD'le mi konuşmak istiyorsun? Bunu Menbic şehitlerine anlat" yazan Bob Crow Tugayı üyesi 5 savaşçı, Smith'e tepki gösterdi. Duvar yazısında Crow'un "Her mücadeleyi kazanamayabilirsin ama mücadele etmezsen her zaman kaybedersin" sözü de yer aldı.

Savaşçılar, bu mesajı Twitter üzerinden paylaştı.

Bob Crow Tugayı savaşçıları, ilk kez Ağustos ayı başında kuruluşlarını yine bir duvar yazısıyla ilan etmişti ve "Adaletsizliğe karşı bir mücadeleden bir diğerine" demişlerdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu ile Gülen'i görüştüren Gürcan Balık tutuklandı

SONRAKİ HABER

AKP Kayseri eski il başkanı dahil 36 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa