12 Mayıs 2012 10:27

Hemşireler tehlikeli işler kapsamına alınmak istiyor

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) her yıl mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan “hemşirelik haftası”nda hemşirelerin sorunlarına dikkat çekti. SES yaptığı açıklamada, “Hemşire ve ebeliğin ağır ve tehlikeli işler” kapsamına alınmasını istedi.SES, “Ebe ve hemşireler haftası”nın hemşire ve

Hemşireler tehlikeli işler kapsamına alınmak istiyor
Paylaş

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) her yıl mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan “hemşirelik haftası”nda hemşirelerin sorunlarına dikkat çekti. SES yaptığı açıklamada, “Hemşire ve ebeliğin ağır ve tehlikeli işler” kapsamına alınmasını istedi.

SES, “Ebe ve hemşireler haftası”nın hemşire ve ebelere, çiçek ve fularlar dağıtılarak kutlandığını ancak sorunlarının görmezden gelinmesine “güneş balçıkla sıvanıyor” sözleriyle tepki gösterdi. “Bugüne kadar her nöbet çıkışında onlarca hastaya bakmanın psikolojik ve fiziksel yorgunluğunu sabah kahvaltısı niyetine ailemize sunduk. Birçoğumuz sağlık sisteminin piyasalaşmasıyla kendini müşteri zanneden hasta ve hasta yakınlarının sözlü ve fiziksel tacizine uğradı” denilen açıklamada, hemşirelerin kötü çalışma koşulları ve uzun mesailer yüzünden ailelerine yabancılaştığı belirtildi. Piyasacı sağlık sisteminin “toplam kalite” kavramı yüzünden hemşirelerin mesleklerini yapamadığına vurgu yapılan açıklamada, aynı işi yaptıkları halde 4-a, 4-b ve 4-c’li olarak taşeronlaştırıldıkları ifade edildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yıllardır annelerin acısı görünmüyor

SONRAKİ HABER

Kapitalizmin annelik sömürüsüne hayır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...