26 Ağustos 2016 13:57

DİHA Muhabiri saldırıya uğradı, gasbedildi

Haber takibi için Ulus’a giden DİHA Muhabiri Sadık Soysal, İtfaiye Meydanı girişinde yapımı süren caminin yakınlarında 5 kişi tarafından gasbedildi.

Paylaş

Haber takibi için Ulus’a giden Dicle Haber Ajansı (DİHA) Ankara Muhabiri Sadık Soysal, İtfaiye Meydanı girişinde yapımı süren caminin yakınlarında 5 kişinin saldırısına uğrayarak gasbedildi.

İtfaiye Meydanı’ndan Mavi Göl’e gitmek için dolmuş durağını vatandaşlara soran Soysal’ın yanına yaklaşan bir kişi, “Gel sana durağı göstereyim” diyerek Soysal’ı tenha bir yere götürdü. Götürüldüğü yerde etrafı 4-5 kişi tarafından sarılan Soysal, kim olduğuna yönelik sorgulandı. Yaşları 35-40 arasında değişen grup üyeleri, Soysal’a bıçak çekerek ölümle tehdit etti. Daha sonra Soysal’ın üzerinde bulunan parayı alan gaspçılar, kartını da alarak, karttaki parasını çekti. Tehdit ettikten sonra olay yerinden ayrılan grubu takip etmeye başlayan Soysal, grup üyelerinin bir pasaja girdiğini gördü. Bunun üzerine pasaja yöneldiği sırada önü başka bir grup tarafından kesilen Soysal, “Ne arıyorsun burada?” denilerek darbedildi. Daha sonra Soysal’ın yanına yaklaşan bir başka şahıs, Soysal’ı pasaja girmemesi yönünde uyararak, “Oraya girersen seni öldürürler” diyerek tehdit etti. 

POLİS BAŞVURUYU ALMADI AMA PARANIN BİR KISMINI GERİ GETİRDİ!

Bunun üzerine olay yerinden ayrılan Soysal, olayın yaşandığı yere yaklaşık 100 metre mesafede bulunan Solmaz Kılıçtepe Polis Karakoluna giderek, şikayetçi oldu. Karakola gider gitmez “nereli olduğu” sorulan Soysal, Şırnaklı olduğunu bildirmesi üzerine polislerin “Ne işin var buralarda” tepkisiyle karşılaştı. Soysal’ın şikayeti konusunda herhangi bir resmi işlem yapmayan ve başvurusunu bile işleme koymayan polis, kendisine “Biz şimdi bunları nereden bulacağız. Başka yere kaçmışlardır” dedi. Soysal’ı karakoldan ayrılmaya zorlayan polis, ısrar üzerine resmi işlem yapmak yerine “Sen git gençlik parkında otur. Birini arayacağız bakalım senin paranı bulabilecek miyiz” yanıtı verdi. Soysal’ı parka yönlendiren polislerden resmi kıyafetli biri kısa süre sonra Soysal’ın yanına gelerek cebinden çıkardığı 250 TL’yi Soysal’a gizli bir şekilde uzatarak, “Al bunu ve buradan git” dedi. Ancak Soysal’ın, gasbedilen parasının 500 TL olduğunu belirtmesi üzerine, polis cebinden çıkardığı 100 TL’yi vererek, küfür edip kendisini bölgeden uzaklaştırdı.

Soysal, polisin verdiği paranın bozuklarıyla birlikte kendisinden gasbedilen paralar olduğunu belirterek, “Bu duruma gerçekten şaşırdım” diye belirtti. Bu yaşananlar karşısında başka karakola gidip polisleri şikayet etmeyi düşündüğünü kaydeden Sosyal, “Resmi başvurumu bile almadılar. Bu nasıl bir çarktır böyle” diyerek tepki gösterdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kaya ve Kızılkaya’nın tutukluğuna itiraz edildi

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'intihar' dediği 3. köprüyü açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...