26 Ağustos 2016 13:45

Yıllık  Yayıncılık Konferansı 6. yılında

Yıllık Yayıncılık Konferansı 6. Zeynep Cemali Edebiyat Günü, 8 Ekim’de Kadir Has Üniversitesinde düzenlenecek.

Paylaş

Konferansın açılış konuşmasını bu yıl edebiyata 30 yılı aşkın bir süredir emek veren, özgün bir dile sahip Şair, Yazar Gülsüm Cengiz gerçekleştirecek.

Edebiyatımızın önde gelen isimlerini, yayıncıları, editörleri, çevirmenleri, illüstratörleri, tasarımcıları, akademisyenleri yanı sıra resmi ve sivil toplum kuruluşlarını buluşturan bu konferans edebiyat yayıncılığına büyük katkı sağlıyor.

Bu yıl konferansta edebiyatın hayata direnişi, edebiyatta yayımlanamayan türler, yayıncılığımıza ilişkin güncel konular, son veriler, edebiyat eleştirisinin dokunulmazlığı, dijital mecralarda edebiyatın geleceği, genç öykücülerden “adalet” öyküleri, usta kalemlerle edebiyat sohbetleri yer alacak.

Konferansın ilk günü Gülsüm Cengiz’in açılış konuşmasının ardından Yayınlar Birliği Başkanı Metin Celâl Zeynioğlu, “Yayıncılığımızın 2016 Başlıkları” başlıklı konuşmasını katılımcılarla paylaşacak. Daha sonra ise Sevengül Sönmez, İrfan Sancı ve Özgür Akın’ın katılımıyla “Neden Yayımla(ya)mıyoruz?”  sorusuna yanıtlar aranacak. 

Konfersansın diğer başlıkları şöyle; Sema Kaygusuz  Edebiyatımızın Kırılgan Yüzü: Hayat’ı anlatacak. Yazar Irmak Zileli ve Edebiyat Eleştirmeni-Yayıncı Semih Gümüş ise “Edebiyat Eleştirisinin Hali Pürmelali” söyleşisi için bir araya gelecek. 

Yiğit Kalafatoğlu aynı gün 14.30’da “Peşimizdeki Gelecek: Dijital Dünyada Yeni Eğilimler”i aktaracak. 

Konferansın kapanış konuşması Mario Levi’ yapacak. Ardından Zeynep Cemali Öykü Yarışması 2016 ödül törenine geçilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB: Barış için güçlerimizi birleştirelim

SONRAKİ HABER

Ercan Kesal’dan yeni kitap:  Cin Aynası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...