26 Ağustos 2016 11:05

‘Elçi soruşturmasında fiili bir gizlilik uygulanıyor’

Diyarbakır Barosu Başkanvekili Ahmet Özmen, Elçi soruşturmasıyla ilgili “soruşturma dosyasında fiili bir gizlilik uygulanmaktadır” dedi.

Paylaş

Diyarbakır Barosu üyesi avukatlar, katledilen başkanları Tahir Elçi için bu hafta da Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya geldi. Çok sayıda avukatın katıldığı eylemde üzerinde Elçi'nin fotoğrafının bulunduğu Kürtçe ve Türkçe yazılı "Seni unutmayacağız" pankartı taşındı. Diyarbakır Valiliği’nin “Kamu Güvenliği”ni gerekçe göstererek, il genelindeki açık alanlarda yapılacak eylem ve etkinlikleri yasaklaması nedeniyle baro yönetimi, Diyarbakır Valiliği'nden aldığı özel izinle açıklama yaptı.

Eylemde konuşan Diyarbakır Baro Başkanvekili Ahmet Özmen, Elçi cinayeti soruşturmasının hızlı ve etkili yürütülmemesini protesto etmek ve faillerin ortaya çıkarılması amacıyla adliye önünde olduklarını hatırlattı. Cinayetin üzerinden 273 gün geçmesine rağmen ısrarla sonuç alıcı ve etkili bir soruşturma yürütülmediğine dikkat çeken Özmen, soruşturmayı yürüten savcıya delilerin toplanması ve taleplerinin yerine getirilmesi için bugüne kadar onlarca dilekçe vermelerine rağmen bu taleplerinin önemli bir kısmının yerine getirilmediğini söyledi.

ELÇİ DOSYASINDA FİİLİ GİZLİLİK UYGULANIYOR

Özmen, “Yaptığımız bu girişimlere rağmen maalesef soruşturma savcısı bizi bilgilendirmedi. Adeta soruşturma dosyasında fiili bir gizlilik uygulanmaktadır. Elçi soruşturmasının etkili ve hızlı bir yürütülmesi, faillerinin biran önce yargı önüne çıkarılmasını istiyoruz” dedi.

Açıklama 5 dakikalık oturma eylemi ardından sona erdi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Ordu Büyükşehir'de sendika değiştirme baskısı

SONRAKİ HABER

Gündem Çocuk Derneği: Hürriyet biliyorsa bizle de paylaşsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...