26 Ağustos 2016 10:40

Kılıçdaroğlu: Türkiye bu tür acıları hak etmiyor

Cizre’deki saldırıyla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu ‘Türkiye bu tür acıları hak etmemiyor’ dedi.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin'de konvoyuna gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Jandarma Er Fatih Çaybaşı'nın cenaze törenine katılmak üzere, özel uçak ile Erzincan'a gitti. 

Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, Cizre’deki saldırıyla ilgili “Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa diliyorum. Ailelerine sabırlar diliyoruz. Türk milletinin başı sağ olsun. Gerçekten çok acı. Bugün Erzincan'a şehidimizi sonsuzluğa uğurlayacağız, onunla helalleşmeye gidiyorum. Allah sabır versin, ailesiyle de görüşeceğiz” dedi. 

Türkiye’nin bu tür acıları hak etmediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bütün insanlarımızın yüreği ağzında, ne söyleyeceğini bilmiyor. Sözün bittiği yerdeyiz aslında. Bir anlamda bunların önlemlerinin alınması lazım. Terör öyle bir noktaya geldi ki bir siyasal partinin tek başına çözemeyeceği olay haline dönüştü. Terörle mücadele konusunda bütün siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının, bütün vatandaşların ortak hareket etmesi gerekiyor. Elbette ortak hareket ederken, lanetliyoruz, kınıyoruz, geleceğimize yönelik umutlar veriyoruz ama siyaset kurumunun biraz daha kendisini öne çıkarması ve bu sorunların çözümü konusunda biraz daha aktif bir rol üstlenmesi gerekir, diye düşünüyorum” dedi. (ANKARA)
 

ÖNCEKİ HABER

YATSAN işçisi grev dedi

SONRAKİ HABER

Suriye'den atılan havan Yayladağı'na düştü: 3 asker yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...