26 Ağustos 2016 09:45

Emek ve Demokrasi İçin Güçbirliği'nden Barış Mitingine çağrı

Emek ve Demokrasi İçin Güçbirliği katılımcıları 4 Eylül'de gerçekleşecek olan İstanbul Barış Mitingi için çağrı yaptı. 

Paylaş

İstanbul Tabip Odası (İTO)'da düzenlenen açıklamada Barış Mitingi'nin ayrıntıları kamuoyu ile paylaşıldı. 

Sendikalar, meslek örgütleri, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütlerinin bir araya gelerek oluşturduğu "Emek ve Demokrasi İçin Güçbirliği” 4 Eylül'de gerçekleşecek olan Barış Mitingi'nde "acil demokrasi" ve barış taleplerinde bulunacak. 

'BARIŞ TALEPLERİ İÇİN ALANLARA'

Emek ve Demokrasi İçin Güçbirliği adına açıklamayı KESK İstanbul Şubeler Dönem Sözcüsü Fadime Kavak okudu. 1 Eylül'ün Dünya Barış Günü'nün ilan edilmesinin üzerinden 77 yıl geçtiğini hatırlatan Kavak, "Aradan geçen yıllara rağmen hâlâ ülkemizde 'kutlu olsun' diyemiyoruz. Hâlâ kadınlar, çocuklar, gençler ölüyor. Çağ dışı IŞİD vb. örgütler Ortadoğu halklarına dünyayı dar ediyor. Ülkemiz yangın yeri. Askeri darbe girişiminde ölen yüzlerce insanımız, demokrasiyi askıya alan sivil darbeler, OHAL ilanı, laiklik karşıtı gerici politikalarda kaygı verici artış, çocuk istismarcıları, doğamızın talan edilmesi, iş cinayetleri ve daha nice insanlık onuruyla bağdaşmayan politika ve uygulamalar ve Gaziantep'te düğüne yapılan alçakça saldırı sonucu ise çoğu çocuk 50'den fazla insanımızın yaşamını yitirmesi, onlarcasının yaralanması, Cerablus'a girilmesi ile Suriye bataklığına bir adım daha atılmasını kaygı ile izliyoruz" dedi. 

Kavak 4 Eylül Barış Mitingi'ndeki taleplerini ise şu şekilde sıraladı: "Kürt sorununda savaş/şiddet odaklı politikalardan vazgeçilmesi, barışçıl, demokratik yollarla çözüm aranmasını istiyoruz. Silahların susmasını, müzakerelerin hemen başlamasını talep ediyoruz." 

Kavak, "Devletin tüm kurumlarının cemaatler ve tarikatlar tarafından ele geçirildiği, Ensar'dan cemaat okullarına uzanan ve okulların İmam Hatipleştirilmesiyle derinleşen gericiliğe karşı laik yaşam alanlarını daraltarak başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere tüm toplumu kuşattığı bu dönemde laikliği, demokrasiyi, barışı, eşitliği, özgürlüğü, adaleti savunmak ve gerçek kılmak için alanlarda buluşalım" diyerek 4 Eylül'deki mitinge katılım çağrısında bulundu. 

İTO Başkanı Prof. Selçuk Erez ise şöyle konuştu, "Harp 1 günde, 2 günde çıkmıyor. Harbe sürükleyen insanlar yavaş yavaş bunun ağlarını örüyor. Ama biz iyimseriz. Er ya da geç bu kepazeliğin, mezbelenin üstüne demokratik bir Türkiye inşaa edeceğiz." (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB'dan Kılıçdaroğlu'ya saldırıya tepki

SONRAKİ HABER

Cerablus sonrası IŞİD saldırıları ne olacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...