26 Ağustos 2016 08:01

İbadi: Kürtlerin bağımsızlık referandumu tartışılmaz bir hak

Irak Başbakanı Haydar El İbadi Federal Kürdistan Bölgesi’nde bağımsızlık referandumunun düzenlenmesinin tartışılmaz bir hak olduğunu söyledi.  

Paylaş

Rudaw’ın haberine göre, Haydar El İbadi, Perşembe günü Bağdat’ta üst düzey bir Kürt heyeti ile yaptığı görüşme sırasında hükümetinin Kürt bağımsızlık referandumunu engellemek için çaba göstermeyeceğini söyledi ve kendi kaderini belirleme hakkını tartışılmaz bir hak olarak gördüğünü ifade etti.

El İbadi’nin Irak ve onun Kürdistan Bölgesinin iyi komşular olmalarını arzuladığını da vurguladığının belirtildiği haberde, Bağdat’taki görüşmede yer alan YNK üst düzey  yetkilisi Sadi Pira’ya dayanarak El Abadi’nin Erbil ve Bağdat arasında Irak ve geleceğine ilişkin daha iyi bir anlayış olmasını istediğine dikkat çekti.

Sadi Pira, El  İbadi’nin kendi kaderini belirleme hakkına karşı çıkmayacağını söylerken bu hakkın  uluslararası toplum tarafından tanınan bir hak olduğunu belirttiğini aktardı. Pira,  ayrıca İbadi’nin Federal Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerini normalleştirmek istediğini ve Peşmerge’ye olan minnettarlığını da dile getirdiğini de kaydetti. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Yıldırım: Suriye'nin kuzeyinde oldubittiye izin verilmeyecek

SONRAKİ HABER

Bayram Oteli sahibi tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...