25 Ağustos 2016 15:27

Dersim’de 2 gündür orman yangını devam ediyor

Dersim'in Nazımiye ilçesinde bulunan bölgenin en büyük bezik ormanlarında 2 gün önce başlayan yangın halen devam ediyor.

Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim

Dersim’in Nazımiye ilçesinin Dereova ve Dokuz Kaya köyleri arasında bulunan bölgenin en büyük bezik ormanlarında 2 gün önce başlayan yangın halen devam ediyor. Bölge yasaklı olduğu için söndürme  ekipleri yangına müdahale edemiyor. Sabah vadide yapılan bombalamalardan dolayı da birçok bölgede orman yangını başladı. Dumanlar Dersim şehir merkezini de etkilemiş durumda
Sabaha karşı ise Pülümür vadisi havadan  bombalandı. Bombalama ardından bölgeye askeri sevkıyat yapıldı.

YOL KAPATILDI

Dersim’de dün gece yaşanan helikopter hareketliliğinin ardından sabah Dersim-Erzincan yolu ulaşıma kapatıldı. Sütlüce yolundaki arama noktasında yurttaşların geçişine izin verilmezken uzun araç kuyrukları oluştu. Yine Dersim merkeze bağlı Harçik Mahallesi’nde yurttaşların dahi arama noktasında araçla geçişlerine izin verilmezken, yurttaşlar yaya olarak arama noktalarından geçerek merkeze geldiği görüldü.
Merkezden geçişlerin yasaklanmasıyla birlikte Nazımiye ilçesine ve Aleviler için kutsal sayılan Düzgün Bawa Ziyareti’ne gidişler de yasaklandı.

ÖNCEKİ HABER

Güneş: PYD’ye yönelmek etnik ayrımı derinleştirir

SONRAKİ HABER

Perperok’ta yaşam Kürtçe akıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...