26 Ağustos 2016 00:46

HDP’den soruşturma ‘FETÖ’den ceza!

İzmir Menderes Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Eğitim Sen Üyesi hakkında önce HDP'den soruşturma açıldı sonra 'FETÖ'den ceza verildi.

Paylaş

Metehan UD
İzmir

 
İzmir Menderes Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Eğitim Sen Üyesi Sadık Doğan hakkında önce HDP propagandası yaptığı ileri sürülerek idari soruşturma açıldı. Doğan, bu soruşturmadan sürgün cezasını beklerken bu kez de  ‘FETÖ’ üyesi olduğu iddiasıyla görevinden uzaklaştırıldı.

SUÇLAMA: SİGARA İÇEREK GRUPLAŞMAYI ANDIRMAK

15 Temmuz sonrası kamuya sıçrayan açığa almaların en ilginci İzmir’in Menderes ilçesinde yaşandı. Menderes Milli Eğitim Müdürlüğünde sorumlu şef olarak çalışırken görevden alınan Eğitim Sen Üyesi Sadık Doğan hakkında ilk olarak HDP propagandası yapmaktan Valiliğin emriyle idari soruşturma başlatıldı. 27 Haziran tarihinde başlatılan soruşturma evrakında “Kurumda zaman zaman Türkçeden farklı bir dil (Kürtçe) kullandığınız, 2015 yılında son milletvekili seçimleri dönemlerinde, bir siyasi parti (Halkların Demokratik Partisi) programını öven konuşmalar yaptığınız, kurumda görev yapan Yardımcı Hizmetli Remziye Yıldırım ve Şef Oktay Doğan’la mesai saatlerinde sigara içmek için kaymakamlık binasının önüne çıkarak gruplaşmayı andıracak şekilde ortak hareket ettiğiniz, siyasi tercihlerini fark edilir şekilde, kurumda ileri çıkardığınız öne sürülmüştür” deniliyordu.

SÜRGÜN CEZASI ÇIKTI

Soruşturmayı yürüten Müfettiş Remziye Yıldırım, Oktay Doğan ve Sadık Doğan’ın görev yerlerinin değiştirilmesini istedi.  Remziye Yıldırım, Menderes’te başka bir kuruma yollanırken, Oktay Doğan ise Torbalı Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesine gönderildi.
Sadık Doğan da  aynı şekilde görev yerinin değiştirilmesini bekliyordu ancak gelen yeni bir tebligatla ikinci şoku yaşadı. Doğan, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde yapılanan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) sosyal medya üzerinden propagandasını yaptıkları, finansal destek sağladıkları, doğrudan ya da dolaylı yardımda bulunmak’ suçlamasıyla görevinden ‘tedbiren’ uzaklaştırıldı. Doğan, sürece itiraz etti ve işlemin geri alınmasını bekliyor.  

DOĞAN: ŞAŞKINIM

Gazetemize açıklamada bulunan Sadık Doğan, olayın şaşkınlığını yaşadığını belirterek “İlginç bir şekilde Kürtçe bilmediğim halde önce Kürtçe konuştun dediler, sürgün cezası verdiler. Eğitim Sen üyesi olarak yıllardır, devlet kadrolarında bu tür örgütlere karşı laik, bilimsel demokratik eğitim mücadelesi verdik ve şimdi ben bu örgütlere üye olduğum gerekçesiyle görevimden uzaklaştırıldım. Benim bu yapıyla uzaktan, yakından hiç bir ilişkim yok. Ne bankalarında param oldu, ne çocuklarımı okullarına yolladım ne de sağlık kuruluşlarında tedavi olduk. Göreve bir an önce iademi istiyorum” dedi.

ÖNCEKİ HABER

'FETÖ' olmadı terör örgütünden yargılayalım!

SONRAKİ HABER

Üzüm, üreticinin elinden yok pahasına gidiyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...