26 Ağustos 2016 00:44

'FETÖ' olmadı terör örgütünden yargılayalım!

Aksaray Üni.'de Eğitim Sen Üyesi akademisyen önce 'FETÖ'den açığa alındı. İtiraz edince 'terör örgütü üyesi olduğu şüphesiyle açığa alındı' denildi.

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Aksaray Üniversitesinde açığa alınan Eğitim Sen Üyesi Yrd. Doç. Dr.  Eylem Yenisoy Şahin, önce “FETÖ/PDY” üyesi olduğu şüphesiyle açığa alındı. İtiraz edince bu kez FETÖ/PDY ibaresi çıkarılıp “Terör örgütü üyesi olduğu” şüphesiyle açığa alındığı belirtildi.

Eğitim Sen Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eylem Yenisoy Şahin, hakkında soruşturma açıldığını öğrenince savunmasını vermek üzere disiplin kuruluna gitti.

Savunma odasına avukatıyla girmesine izin verilmedi. Bu nedenle savunması da dinlenmeyen Şahin, yazılı savunma vermek zorunda kaldı. Hakkındaki Gülen Cemaati suçlamasına itiraz eden Şahin’e birkaç saat içerinde yeni bir suçlama getirildi. “FETÖ şüphesi” ile başlayan soruşturma itirazın ardından “Terör örgütü üyeliği”ne çevrildi. Şahin, hakkındaki suçlamanın neden bu şekilde değiştirildiğini sorduğunda ise yanıt “İtiraz ettiğiniz için değiştirdik” oldu.

REKTÖRLÜK BASKILARI YENİ DEĞİL

Gazetemize konuşan Şahin, aylardır mobbing ve baskıya uğradığını anlattı. Şubat ayından bu yana rektör ve dekan arasındaki kavganın fakültedeki akademisyenlere yansıdığını aktaran Şahin, “Rektör bu nedenle fakültedeki akademisyenlere dekan tarafından verilen hiçbir görevi yerine getirmemesini istiyordu. Ancak ben ve birçok kişi bunun hukuki bir geçerliliği olmadığını düşünüyorduk.

Komisyon üyeliklerini kabul etmeyen, verilen görevlere uymayan akademisyenler de vardı.
Dekanın görevden alınmasının ardından hakkımızda Alevi, ateist, komünist gibi dedikodular dolaştı. Sosyal çevremizden dışlanmamız için uğraşıldı” dedi.

‘ODALARIMIZ KONTROL EDİLDİ’

Şahin “Bir gün sabah saat 08.00'de toplantıya çağrıldık felsefe ve sosyoloji bölümleri olarak. Bizi bir saatten fazla beklettikten sonra Rektörlük 'Sizi hep böyle görmek istiyorum' notu gönderdi. Başka bir gün de beş kişinin odasını kontrol ettirip uyarı yazısı yazdı. Ben o gün saat 09.30'da odama geldim. Okulda 3 ya da 5 kişi vardı. Ama kontrol sadece bize yapıldı” dedi.

ÖNCEKİ HABER

IŞİD emiri polis takibinde direktif yağdırmış

SONRAKİ HABER

HDP’den soruşturma ‘FETÖ’den ceza!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...