25 Ağustos 2016 20:05

Bundesliga başlıyor: Bayern yine favori

Bundesliga'da 2016-2017 sezonu, Bayern Münih ile Werder Bremen’in bugün oynayacağı açılış maçıyla başlayacak.

Paylaş

Bundesliga'da 2016-2017 sezonu, Bayern Münih ile Werder Bremen’in bugün oynayacağı açılış maçıyla başlayacak. Yeni sezonun ilk düdüğünün Münih’teki Allianz Arena’da 21.30’da çalacağı Bundesliga’nın birinci haftasında, yarın 6, pazar günü de 2 karşılaşma oynanacak. Sezonun en dikkat çeken maçları ise 11. ve 28. haftada Bayern Münih ile Borussia Dortmund arasında olacak. Borussia Dortmund ile Schalke 04, sezonun 9. ve 26. haftasında “Ruhr derbisinde” karşılaşacak. Bundesliga’da 2016-2017 sezonu, 21 Aralık’ta yapılacak 16. hafta karşılaşmalarıyla devre arası tatiline girecek. Ligin ikinci bölümü 17. hafta maçlarıyla 20 Ocak 2017 tarihinde başlayacak. Sezon, 20 Mayıs 2017’de sona erecek.

REKORTMEN YENİ REKORLAR HEDEFLİYOR

Teknik Direktör Carlo Ancelotti, Pep Guardiola’nın yapamadığını yapmak yani Bayern Münih’e lig şampiyonluğu, Almanya Kupası ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu aynı sezonda kazandırmak istiyor. Hedefi, üst üste 5. lig şampiyonluğuyla rekorunu geliştirmek. Bayern, savunma hattını Dortmund’dan gelen Hummels ile güçlendirdi.

DORTMUND’DA KADRO DEĞİŞİKLİĞİ

Mario Götze Bayern’den geri döndü ancak Borussia Dortmund Teknik Direktörü Thomas Tuchel, Hummels, Mkhitaryan ve İlkay gibi önemli oyuncularını kaybetti. Tuchel, Andre Schürrle’nin yanı sıra Barcelona’dan gelen Marc Bartra ya da Bayern’den alınan Sebastian Rode gibi genç isimlerle yeni bir düzen kurmaya çalışacak. Dortmund’da hedef yine sezonu Şampiyonlar Ligi’ne katılabilecek bir sırada tamamlamak ve Bayern Münih ile şampiyonluk yarışını sürdürebilmek.

OFANSİF İSİMLERLE DEVLER LİGİ’NDE

Bayer Leverkusen’in hedefi yine Şampiyonlar Ligi. Teknik Direktör Roger Schmidt, Christoph Kramer dışındaki tüm as elemanlarının takımda kalmış olmasından memnun. Bu isimlere bir de Kevin Volland eklendi. Hernandez, Karim Bellarabi ve Olimpiyatlar’daki performansıyla göz dolduran Julian Brandt Leverkusen’in sezondaki diğer kozları olacak.

YENİ PATRONLARLA SULAR DURULACAK MI?

Christian Heidel: Yeni Sportif Direktör, Markus Weinzierl: Yeni Teknik Direktör. Schalke yeni bir oluşum içinde, savunmada da. Naldo’nun istikrar yakalaması gerekiyor. Ona savunmada henüz sakat olan Sevilla’dan gelen Coke destek olacak. Genç yetenek Breel Embolo uzun vadede Huntelaar’ın yedeği olacak gibi görünüyor. Joel Matip ve Leroy Sane gitti. Hedef: Şampiyonlar Ligi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Murat Meriç’le eski 45'likler şenliği

SONRAKİ HABER

Guardiola’nın düş gücü ve Manchester City

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...