25 Ağustos 2016 13:08

Barış Bloku: TSK komşu ülke topraklarını terk etmelidir

 TSK'nin Cerablus harekatını kınayan Barış Bloku, TSK'nin komşu ülke topraklarını terk etmesi gerektiğini belirtti.

Paylaş

Barış Bloku, TSK'nin Cerablus harekatına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Antep Katliamı'nda IŞİD saldırılarına karşı önlem almayan, hatta yol veren AKP'nin Rojava halklarının çetelere karşı elde ettiği kazanımlarına göz diktiği ifade edilen açıklamada, Türkiye'nin büyük bir girdabın içine sürüklendiği belirtildi. Açıklamada, komşu topraklarda süren iç savaşa taraf olarak ulusal çıkar uman bir anlayışın kabul edilemeyeceğini ve operasyonun ne Suriye'nin bütünlüğüne ne de Türkiye'nin birliğine yararı olmadığı vurgulandı.

'KADINLARIN ÖZGÜRLÜK SEVİNCİ CERABLUS'TA NEDEN YOK?

Cerablus harekatı sırasında Kürt mahallelerine yönelik yapılan operasyonda sivillerin yaşamını yitirdiğinin hatırlatıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "DSG'nin IŞİD'den temizledikleri bölgelerde, en son Minbic'te görülen halkın, özellikle de kadınların özgürlük sevinci Cerablus'ta neden yok? Tek başına bu bile bölge halklarının ÖSO ve IŞİD arasında bir fark görmediğinin göstergesi değil midir? IŞİD Suriye'den ancak bölge halklarının iradesi ve özgücüyle temizlenir. Kuzey Suriye halklarının iradesine saygı duyulmalıdır. Bunun dışındaki müdahaleler, bütün zora dayalı yapay dengeler çözüm olamayacağı gibi ülkemizi de Suriye halklarına düşman edecektir. Bedelini ödemek de ülkemizi savaşa sürükleyenlere ve onlara alkış tutanlara değil yine sivil halka düşecektir."

'TSK KOMŞU ÜLKE TOPRAKLARINI TERK ETMELİDİR' ÇAĞRISI

"Bu bedeli ödemeyi ve iktidarın dayattığı savaşı reddediyoruz" denilen açıklamada, olumsuz sonuçları kısa sürede görülecek bu yanlıştan bir an önce dönülmeli, TSK'nin ise komşu ülke topraklarını terk etmesi gerektiği belirtilerek, "Ülkemizde ve komşu halklar arasında ihtiyaç duyulan tek şey diyalog, kardeşlik ve barıştır" denildi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Aslı Erdoğan için Pazartesi ve Cuma 'Özgürlük Nöbeti'

SONRAKİ HABER

CHP Genel Merkezi bu fotoğrafı kullandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...