25 Ağustos 2016 12:46

Barış akademisyenleri görevden uzaklaştırıldı

Adıyaman Üniversitesinde 'Bu Suça Ortak Olmayacağız!' bildirisine imza atan Eğitim Sen üyesi akademisyenler görevlerinden uzaklaştırıldı.

Paylaş

Adıyaman Üniversitesinde “Bu Suça Ortak Olmayacağız!” bildirisine imza atan Eğitim Sen üyesi akademisyenler görevlerinden uzaklaştırıldı. Eğitim fakültesinde görevli  Yrd. Doç. Dr. Güler Yavuz, sosyal hizmet bölümünde araştırma görevlisi olan Mustafa Altıntop,  psikoloji bölümünde araştırma görevlisi olan Elif Sakin, felsefe bölümünde araştırma görevlisi olan Abdurrahman Aydın hakkında barış bildirisi nedeniyle idari soruşturma açılmıştı. Akademisyenler 3 gün önce söz konusu soruşturma kapsamında açığa alındıklarını öğrendiler.

Duruma tepki gösteren Eğitim Sen Adıyaman Şubesi Eş Başkanı Ayşegül Yücetaş, “Gülen Cemaati ile yıllarca iş yapan, beraber kurdukları kumpaslar ve tuzaklarla binlerce masum insanı cezalandıranlar Eğitim Sen ve KESK üyelerini ‘darbeci zihniyet’ ile ilişkilendirecek kadar gözünü karartmıştır. Kendileri gibi düşünmeyen herkesi potansiyel düşman görerek bertaraf etmek isteyenler ile bizleri bu tuzaklarla baskı altına almaya çalışan ve haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamanın karşısında olacağımız bilinmelidir” dedi. Üyelerinin bir an önce görevlerine iade edilmesini istediklerini belirten Yücetaş, kamuda başlayan ‘açığa alma dalgası’nın Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü tarafından fırsata çevrilmek istendiğini söyledi. Yücetaş, “Emekçilerin fişlenmesi, hukuksuzca görevinden edilmesi, temel hak ve özgürlüklerin yok sayılması var olan sorunları derinleştirecektir. Kaldı ki OHAL ilan edilmiş olsa da bu süreçte üniversitelerin kurumsal özerkliklerinin yok sayılması, akademisyenlerin hukuksuzca, gelişigüzel açığa alınması üniversitelerin geleceğine telafisi güç darbeler indirecektir” dedi. (Adıyaman/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Bir canımız var o da feda olsun

SONRAKİ HABER

KESK: Açığa almalar hazır listelerle yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...