25 Ağustos 2016 11:09

Abluka Avrupa Film Akademisi listesinde

Geçtiğimiz senenin ödüllü filmi Abluka Avrupa Film Akademisi’nin 2016 ödülleri adaylarının belirleneceği oylamaya katılacak 50 filmin arasına seçildi.

Paylaş

Geçtiğimiz senenin ödüllü filmi Abluka, Avrupa Film Akademisi’nin 2016 ödülleri adaylarının belirleneceği oylamaya katılacak 50 filmin arasına seçildi. Önümüzdeki haftalarda akademinin 3000’in üzerindeki üyesi oylarıyla bu seneki adayları belirleyecek.Adaylar 5 Kasım’da İspanya’da Seville Avrupa Film Festivali sırasında açıklanacak. Avrupa Film Akademisi’nin ödül töreni ise 10 Aralık’ta, 2016 Avrupa Kültür Başkenti Wroclaw’da gerçekleşecek.

Başarılı film 2015’te Venedik Film Festivali’nde dünya galasını gerçekleştirdi. Ardından Venedik’te Jüri Özel Ödülü, Asya Pasifik Film Ödülleri’nde Jüri Büyük Ödülü ve Adana Film Festivali’nde En İyi Film olmak üzere ulusal ve uluslararası birçok ödülün sahibi oldu. Tepenin Ardı’yla tanıdığımız Emin Alper’in ikinci filmi olan Abluka, yoğun bir politik şiddet ortamında ayakta kalmaya çalışan iki kardeşin hikayesini konu alıyor. Filmin başrollerinde Mehmet Özgür ve Berkay Ateş yer akıyor. Onlara yardımcı rollerde Tülin Özen, Müfit Kayacan ve Ozan Akbaba eşlik ediyor.

Abluka, Liman Film’in yapımcılığında Paprika Films (Fransa) ve Insignia’nın (Türkiye) ortak yapımcılığında beyaz Perdeye taşındı. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Eurimages (Avrupa Konseyi), CNC (Fransa), Doha Film Institute (Katar), Visons Sud Est (İsviçre) tarafından da destekleniyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Metro Grossmarket'lerde grev kararı asıldı

SONRAKİ HABER

Tedi işçilerinin patronla görüşmesinden sonuç çıkmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa