25 Ağustos 2016 10:10

Artvin'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna ateş açıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'e giderken Ardanuç ilçesi yakınlarında ateş açıldı.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı köyü yakınlarında ateş açıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran'ın Evrensel'e verdiği bilgiye göre Kılıçdaroğlu'nun aracına eskortluk eden askerlerden 3'ü yaralandı. Askerlerden birinin durumu ağır. Cankurtaran, Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyetten yaralanan olmadığını ifade etti.

CNN Türk muhabiri Ünal Kaya'nın aktardığı bilgiye göre CHP konvoyuna roketle atış yapmaya çalışan bir saldırgan korumalar tarafından vuruldu. Çatışmanın bu sebeple çıktığı belirtildi.

Konvoyun güvenliğini sağlamakla görevli jandarma aracında bulunan henüz kimlikleri öğrenilemeyen 2 astsubay hafif, sürücü er ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan 3 askerden jandarma er, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hyatını kaybetti.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle bir süre devam eden çatışma süresince korumaları Kemal Kılıçdaroğlu'yu güvenlik çemberine aldı.

KILIÇDAROĞLU ŞAVŞAT'A DÖNDÜ

CHP konvoyu bir süre çatışmanın bitmesini beklerken Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin Valisi Muhterem İnce ile yaptığı görüşmenin ardından Şavşat'a dönme kararı aldı. Sıkı güvenlik önlemleri altında Karayolları 102'nci Şube binasına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu, burada televizyon kanallarına bağlanarak açıklama yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk televizyonuna saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Benim açımdan bir sorun yok. Çatışma bölgesinden güvenlik güçleri çıkardılar. Karayolları binasındayım. Herhangi bir sorunumuz yok. Gerekli güvenlik önlemleri alınmış durumda. Çatışmanın olduğu bir alanda sanırım olumsuz bir tablo yaşadık. Güvenlik güçleri süratle önlemlerini aldılar bizi o alandan çıkardılar. Benim açımdan kaygı yok. Umarım güvenlik güçleri açısından da bir can kaybı olmaz."

Kemal Kılıçdaroğlu, Şavşat Kaymakamlığı binasına geçti ve burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP konvoyuna yönelik saldırı haberinin ardından Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak, yaşananlarla ilgili olarak kendisinden bilgi aldı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ya geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, CHP konvoyunun Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında yaşanan çatışmayla ilgili olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Artvin Valisiyle birer telefon görüşmesi de yaptığı kaydedildi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, saldırı için "Kesin olarak PKK yaptı" dedi. Ala, "Bu saldırı tüm ülkeye yapılmıştır" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Toğrul, Antep için Meclis Araştırması istedi

SONRAKİ HABER

Dink cinayeti soruşturmasında 2 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...