25 Ağustos 2016 10:03

Toğrul, Antep için Meclis Araştırması istedi

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, IŞİD'in Türkiye ve Antep yapılanmasının araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

Paylaş

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, IŞİD'in Türkiye ve Antep yapılanmasının araştırılması ve gerekli tedbirlerin alınarak yaşanabilecek katliamların önlenmesi için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

Araştırma önergesinin gerekçesinde Toğrul, örgütün çok sayıda uyuyan hücresinin Gaziantep'in çeşitli semtlerinde olduğunu söyledi ve bunun yerel halk tarafından da bilindiğinin altını çizdi. HDP olarak, IŞİD için Gaziantep’in özellikle bir üs olarak seçildiğini defalarca kez dile getirdiklerini ifade eden Toğrul, önlemler alınmazsa Türkiye’nin Pakistanlaşacağını söyledi.

Antep’te yaşanan katliamın yeterli önlem ve güvenlik tedbiri alınmadığı için gerçekleştiğini belirten Toğrul, 10 Ekim katliamı iddianamesinde IŞİD’in Antep’te düğünlere saldırı hazırlığı yaptığının belgelerle yer aldığını hatırlattı. Toğrul, “Söz konusu belgede; 'PKK'li düğünü' denilerek Kürt yurttaşların düğün etkinliklerine yönelik saldırı hazırlığından bahsedilmiştir”  dedi

MENBİC'DEN KAÇAN IŞİDLİLER ANTEP'TE

Menbic’de  yenilgiye uğradıktan sonra IŞİD üyelerinin sınırı geçerek Gaziantep'te siviller arasına karıştığını belirten Toğrul, “Katliamın ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da son dönemde Gaziantep’te IŞİD’in bir yapılanma veya yer bulma gayreti içerisinde bulunduğunun ‘malum’ olduğunu ifade ederek örgütün kentteki yapılanmasını kabul etmiştir” dedi. Toğrul, IŞİD'in sadece Suriye ve Irak sorunu olmadığına ve Türkiye problemi olduğuna dikkat çekti.

IŞİD'İN HANGİ KOŞULLARDA YAPILANDIĞI BİLİNİYOR

Toğrul, Gaziantep'te IŞİD yapılanmasının güçlü olduğunun IŞİD'e yönelik açılan soruşturma ve iddianamelerden de anlaşıldığını ifade etti. İddianamelerden örnekler veren Toğrul, IŞİD üyelerinin Antep'te silahlı eğitim aldığını, ormanlık alanlarda paintball maçlarıyla eğitim yaptıkları ve bu ilden örgüte eleman temin ettiklerini belirtti.

Örgüt finansmanında kullanmak için ticaret yapıldığını da söyleyen Toğrul, “Kentin 3-4 mahallesinin IŞİD terör örgütünün elinde olduğu ve devletin de buna göz yumduğu yönündeki iddialar da kamuoyuna yansımaktadır” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Almanya, İncirlik'ten çekilecek mi?

SONRAKİ HABER

Artvin'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna ateş açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa