24 Ağustos 2016 18:49

YPG: Fırat'ın batısından çekilmeyeceğiz

YPG Sözcüsü Xelil, ‘Fırat’ın batısından çekilmeyeceklerini ve hiç kimsenin kendilerine bu dayatmada bulunamayacağını açıkladı.

Paylaş

YPG sözcüsü Redur Xelil, Türkiye’nin Cerablus’a yönelik operasyonunun IŞİD'e değil Kürtlere karşı yapıldığını söyledi. Xelil, ‘Fırat’ın batısından çekilmeyeceklerini ve hiç kimsenin kendilerine bu dayatmada bulunamayacağını açıkladı.

ANF'nin yansıttığı habere göre Amerika’nın Sesi Radyosu’na konuşan YPG sözcüsü Xelil, "Kimse bizim kendi topraklarımızdan geri çekilmemizi isteyemez" dedi.

Xelil’in sözleri şöyle:

"Türkiye’nin Cerablus müdahalesi düşmanca bir tutumdur. Bu operasyonun asıl hedefi DAİŞ’ten ziyade Kürt halkı ve kazanımlarıdır. Biz Fırat’ın batısında, Demokratik Suriye Güçleri içinde yer alıyoruz. Orada kendi topraklarımızda bulunuyoruz. Bazılarının isteği doğrultusunda kendi topraklarımızdan çıkmayız. Biz ne Türkiye ne de başka bir gücün isteği doğrultusunda hareket etmeyiz.

Türkiye devlet, bizim oradaki pozisyonumuzu kendi çıkarlarına göre şekillendiremez. Güçlerimiz orada kalacaklardır ve herhangi bir geri çekilme söz konusu olmayacaktır. Hiç kimsenin ‘YPG oradan geri çekilsin’ dayatmasında bulunma hakkı yoktur ve biz bunu kabul etmeyiz.’’ (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İsveç’te ‘Cadı Okulu’ açılıyor

SONRAKİ HABER

Mazlumun silahı mizah

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...