24 Ağustos 2016 15:05

'Cemaatin KESK politikası devam ediyor'

KESK Adana Şubeler Platformu darbe girişimi sonrası KESK'e yönelik baskılara tepki gösterdi.

Paylaş

KESK Adana Şubeler Platformu darbe girişimi sonrası KESK üyesi 452 emekçinin açığa alınması,  6 kişinin ihraç edilmesi ve 10 kişinin tutuklanmasına dair yaptığı basın açıklaması ile tepki gösterdi. İnönü Parkı’nda bir araya gelen emekçiler “Kandırılanlar kamu emekçilerinden hesap soramaz” dedi. 

Basın açıklamasını okuyan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ahmet Karagöz, yapılan uygulamaların cemaatin bizzat uyguladığı politikaların eseri olduğunu belirterek "Bu politikalara dair en ufak bir değişimin olmaması ortada söylendiği gibi bir kurtuluş savaşının olmadığını göstermektedir” dedi. Cemaatin AKP eliyle  iktidar politikalarına yön verdiği dönemlerde muhalif kurum ve kişilere nefes aldırmadığının, toplu gözaltılara başvurduğunun bilindiğini ifade eden Karagöz, “Konfederasyonumuz yönetici ve üyelerine özellikle 2009, 2013 yılları arasında örgüt üyeliği iddiasıyla soruşturma ve dava açan polis, savcı ve hakimler terör örgütü üyeliğinden tutuklanmışlardır” dedi. AKP iktidarı boyunca ülkenin haraç mezat satıldığını dile getiren Karagöz, aynı olanakların bugün başka cemaatlere verildiğini söyledi.

ANAYASA’YA UYGUN HAREKET EDİN

Adana’da da KESK üyesi 6 kişinin açığa alındığını söyleyen Karagöz, OHAL’i aşan sıkıyönetim uygulamaları ile karşı karşıya olduklarını, kadrolaşmanın yaygınlaştığını kaydetti. Kitlesel işten çıkarmalar ile AKP’nin 15 Temmuz’dan önce önüne hedef koyduğu iş güvencesinin kaldırılmasının OHAL ile fiilen yürütüldüğünü dile getiren Karagöz, hükümeti sendikal hak ve özgürlüklere yönelik tehdidi kaldırarak Anayasa’ya uygun davranmaya çağırdı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Joe Biden: PYD Fırat'ın batısına geçerse ABD desteklemez

SONRAKİ HABER

Dumankayala İnşaat'ın sahiplerinin mal varlıklarına el kondu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...