24 Ağustos 2016 12:45

EMİS’le  ilk görüşme 7 Eylül’de 

Birleşik Metal-İş sendikası ile yeni kurulan patron sendikası Elektromekanik Metal İşverenleri Sendikası arasında toplusözleşme görüşmeleri başladı.

Paylaş

Birleşik Metal-İş Sendikası ile yeni kurulan patron sendikası Elektromekanik Metal İşverenleri Sendikası (EMİS) arasında toplusözleşme görüşmeleri başladı.

Sendika sözleşme taslağını patronlara sunarken, ilk görüşmenin 7 Eylül’de yapılacağı bildirildi. Grup toplu iş sözleşmesi Schneider Elektrik, ABB, GRİD Solutions ve Schneider Enerji işletmelerine bağlı 26 işyerinden 2200 işçiyi kapsıyor.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada 2014 yılında MESS’le yapılan grup toplu iş sözleşmesi döneminde Birleşik Metal-İş’in grev kararı alıp uygulaması üzerine MESS’ten ayrılarak ayrı toplusözleşme imzalayan 4 işletmenin (Schneider Elektrik, ABB, GRİD Solutions ve Schneider Enerji) daha sonra EMİS adıyla metal işkolunda ikinci bir işveren sendikası kurduğu hatırlatıldı. 

EMİS’le yapılacak ve 1 Eylül 2016 ile 31 Ağustos 2018 dönemini kapsayacak grup toplu iş sözleşmeleri için Birleşik Metal-İş toplusözleşme teklifini sundu. EMİS’le resmi olarak ilk görüşme, 7 Eylül günü, saat 14.00’de Birleşik Metal-İş Genel Merkezi’nde yapılacak. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Metro Grosmarket’e grev kararı asılacak

SONRAKİ HABER

MIP zehirlenme iddialarını kabul etmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...