24 Ağustos 2016 12:32

İşçinin siyaset yapma hakkına fiili engel

EMEP ilçe başkanı siyasi paylaşımları nedeniyle işten atıldı

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Antalya’da OHAL’le birlikte kamu kurumlarında çalışan işçiler üzerindeki baskılar bu kadar da olmaz dedirten boyutlara ulaştı. Alanya Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda taşeron işçi olarak çalışan Emek Partisi Alanya İlçe Başkanı Halil Çalışkan sosyal medya hesabından siyasi paylaşımlar yaptığı için tazminatsız işten atıldı. Çalışkan, kendisinin Anayasa’ya aykırı olarak işten atınlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını bildirdi. 

Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda temizlik görevlisi olarak çalışan Halil Çalışkan da sosyal medya hesabı üzerinden “olumsuz” paylaşımlar yaptığı iddiasıyla işten atıldı.  3 yıldır Alanya Yurt Müdürlüğü’nde faaliyet gösteren taşeron SYM Turizm AŞ’ye bağlı olarak çalışan Çalışkan’a gönderilen tebligatla,  tazminatsız olarak işine son verildiği bildirildi. 

TAZMİNATSIZ ATILDI

Halil Çalışkana gönderilen  tebligatta işten atılma gerekçesinde “Kredi ve Yurtlar Kurumu Antalya İl Müdürlüğü’nün 9.08.2016 tarih 60103179/929-170-2065 sayılı ve hizmet alımı personeli konulu yazı ile hakkınızda yapılan soruşturma sonucu sosyal medyada olumsuz paylaşımlar yaptığınız tespit edildiği tarafımıza bildirilmiş ve görevinize son verilmesi istenmiştir. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Antalya İl Müdürlüğü’nün ilgili talimatına istinaden iş akdiniz 4857 sayılı iş kanununun 25’inci maddesine göre 19.08.2016 tarihi mesai bitimi itibarı ile bildirimsiz ve tazminatsız olarak fesih edilecektir” dendi. 

‘EMEP İLÇE BAŞKANIYIM’

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Halil Çalışkan “Ben EMEP Alanya İlçe Başkanıyım. 3 yıldır aynı kurumda taşeron olarak temizlik işçiliği yapmaktayım. Ben siyasi bir partinin ilçe başkanıyım. Sosyal paylaşım hesabımdan siyasal paylaşımlar yapmaktayım, bu da benim Anayasal hakkımdır. Bu yapılan benim iş yaşamıma ve siyasal düşünceme yapılan bir darbedir. Demokrasi bu olayda kurum yetkililerince çiğnenmiştir. Ben Anayasa’da belirlenen yasalara göre kurulmuş olan bir partinin ilçe başkanıyım. Yüksek Öğrenim  Kredi ve Yurtlar Kurumu derhal bu yanlış ve hukuksuz davranışından bir an önce vazgeçmeli ve beni işime iade etmelidir” dedi. Çalışkan bu hukuksuz işten atmaya neden olan kurum temsilcileri hakkında,  avukatım aracılığı ile suç duyurusunda bulunacağını ve işe iade davası açacağını bildirdi. 

ÖNCEKİ HABER

Eski futbolcular hakkında gözaltı kararı

SONRAKİ HABER

İşten atmaya torba gerekçe

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa