24 Ağustos 2016 10:18

Cemaatle ilişkisi olan bazı kişilere neden dokunulmadı?

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal Uludağ Üniversitesi'nde cemaatle ilişkisi olmayanlar görevden alınırken cemaatçilere neden dokunulmadığını sordu.

Paylaş

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Başbakan Binali Yıldırım’a, Uludağ Üniversitesi’nde 
Gülen Cemaati   soruşturmaları kapsamında sırasında hiç ilgisi olmadığı bilinen bazı kişilerin görevden el çektirilirken; Gülen Cemaati’yle bir şekilde ilişkisi olduğu bilinen öğretim üyeleri başta olmak üzere bazı kişilere neden dokunulmadığını sordu. 

CHP'li Sarıbal Başbakan Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

*Halen görevde bulunan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay görev süresi boyunca çeşitli fakültelerde (Tıp, Veteriner, Ziraat vb.) bölümlerin/anabilim dallarının talebi dışında kaç öğretim üyesi için kadro ilan etmiştir?

*Rektörün kendi kararı ile ilan ettiği bu kadrolar yüzünden Veteriner Fakültesinde olduğu gibi, Fakülte camiası ile ne gibi sorunlar yaşanmasına yol açmıştır; tepki olarak bu süreçte görevlerinden kaç kişi istifa etmiştir?

*Rektörün kendi ilan ettiği kadrolara atananlar veya kısa bir süre içerisinde atanması beklenenlerin FETÖ/PDY soruşturmalarındaki durumları nedir? Bunlar içerisinde örneğin OHAL KHK ile kapatılan FETÖ hastanelerinde çalışan kişiler var mıdır? Bu kişiler için fakültede ihtiyaç olmadığı halde neden kadro ilan edilmiştir?

*Rektörün kendi ilan ettiği kadrolar için jüri üyeleri belirlenirken, akademi geleneğinde yer alan kurallara aykırı olarak neden tüm üyeler dışarıdan belirlenmiştir? Rektör Fetullah Gülen bağlantısı olduğu düşünülen kişileri neden jüri üyesi olarak görevlendirmiştir? 

*Rektörün Fetullah Gülen ile bugüne kadar nasıl bir ilişkisi olmuştur? ABD'de bulunduğu sırada Fetullah Gülen'i kaç kere ziyaret etmiştir?

*Rektörün çocuklarının Fetullah Gülen ile herhangi bir ilişkisi bulunmakta mıdır?

*YÖK hakkında birçok iddia bulunan Rektörü neden görevden almamaktadır?

*Halen görev yapmakta olan Rektör Yardımcılarından birisi Azerbaycan’da Fetullah Gülen’e ait bir okulda yöneticilik yapmış mıdır? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kurbağalıdere’ye otel projesi iptal

SONRAKİ HABER

Burma’da 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...