24 Ağustos 2016 08:21

HDP İzmir: OHAL'le birlikte baskılar da arttı

HDP İzmir İl Örgütü, basın toplantısı düzenleyerek ilan edilen OHAL'den sonra hükümetin, baskı ve sindirme politikalarının hız kazandığını ifade etti.

Paylaş

İl binasında yapılan basın toplantısına EMEP ve Halkevleri temsilcileri de katıldı. Basına açıklamada bulunan HDP İl Eş Başkanı Mahfuz Güleryüz,  muhalefete yönelik baskı ve sindirme çabalarının toplumun geneline yansıtılmaya çalışıldığını ifade ederek, yaşananların 12 Eylül'ü geride bıraktığını belirtti. 

Geri adım atmayacaklarının altını çizen Güleryüz "Bir çok arkadaşın polisteki sorgusunu okuma imkanım oldu. Malasef ortaya konulan gerekçeler komik bile değil. Arkadaşlarımıza sorulan sorular, günlük rutin içinde geçen çalışmalar ve bu çalışmalara yönelik uydurulan senaryolar. Hiç bir delil ya da gerekçe olmaksızın bu arkadaşlarımız tutuklandı" dedi. KCK'nin son açıkladığı deklarasyona da değinen Mahfuz, çağrıyı önemli bulduklarını ve muhattaplarının çağrıya cevap vermesi gerektiğini ifade etti. 

Daha sonra konuşan EMEP İl Başkanı Cabbar Demirci de, saldırıları kınayarak birlikte mücadelenin önemine değindi. Demirci şunları söyledi "Bu tüm saldırılara karşı emek ve demokrasi güçlerinin birlikte mücadelesini büyütmek gerekiyor ancak bu şekilde saldırıları püskürtebiliriz. Buna ihtiyacımız var. Şu da bilinsin ki bu saldırılar bizleri geri durdurmayacak, daha da güçlendirecektir". 

İzmir'de son olarak dün ESP İl Binası'na ve ESP üyelerinin kaldıkları evlere baskınlar düzenlenmiş ve 7 parti üyesi gözaltına alınmıştı. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

'Devlet çocukların yaşamını koruyamıyor'

SONRAKİ HABER

Lice’de askeri üs bölgesine saldırı:4 asker yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...