24 Ağustos 2016 08:11

'Devlet çocukların yaşamını koruyamıyor'

Çocuklar  İçin Hemen Barış Girişimi İzmir'de En az otuz çocuğun yaşamını yitirdiği Gaziantep Katliamıyla ilgili açıklamada bulundu.

Paylaş

En az otuz çocuğun yaşamını yitirdiği Gaziantep Katliamıyla ilgili açıklamada bulunan Çocuklar  İçin Hemen Barış Girişimi İzmir, patlamaya sebep olduğu iddia edilen çocuğun da devlet tarafından yaşamının korunamadığını ifade etti ve barış çağrısını yineledi. 

Halkların Köprüsü Derneği'nde yapılan basın toplantısında Girişim adına basın metnini okuyan Dilan Taşdemir, son bir ayda en az 35 çocuğun devlet tarafından korunamadığı için yaşamanı yitirdiği  bilgisini vererek, "2015’in ortalarından beri yetişkinlerce, kendi çıkarları ve kendilerince belirledikleri öncelikleri korumak iddiasıyla giderek daha fazla şiddetli hale gelen ve buna engel olunmaksızın sürdürülen savaş her geçen gün daha fazla çocuğu öldürüyor" dedi. 

'AÇIKLAMA VAR, ADIM YOK'

Yetkililerin konuyla ilgili açıklamalarına da değinen Taşdemir, "Çocukların yaşamlarını korumak ve iyileştirmek adına herhangi bir adım atılmasına öncülük etmeyen bu mesaj ve analizlerin hiçbir anlamı ve hiç kimseye faydası yok. Karar alma noktasındaki yetişkinlerin mesaj vermek ve analiz yapmak  yerine geldiğimiz vahim noktanın farkına varıp, barış için hareket etmenin zamanı geçmek üzeredir. Yetişkinler olarak kimimizin sebep olduğu, kimimizin önlemediği, kimimizin önleyemediği savaşın; durdurmak için neler yapılabileceğini düşünmemizi gerektiren çok kritik bir vahşet noktasına vardığını görmeliyiz". 

'ÖLEN ÇOCUK SAYISI BİR FAZLADIR'

Yetkililerin kendi sorumluluklarını unutturmak istercesine, failin çocuk olduğunu öne çıkarmayı seçmelerinin vahim ve kabul edilemez olduğunı ifade eden Taşdemir, "Çocuk hakları savunucuları olarak bizim için Gaziantep’te öldürülen çocukların sayısı açıklanandan bir fazladır. Eğer iddia edildiği gibi bombayı alana taşıdığı iddia edilen kişi bir çocuksa, o da bu eylemi planlayanlar ve düzenleyenlerce öldürülen ve devletçe yaşamı korunamamış çocuklardan birisidir. Çocukların yaşamını ve onların diğer yetişkinlerin istismarından korumakla sorumlu yetişkinler, çocukları faili ve sorumlusu olmadıkları savaştan korumak için tüm güçleriyle, hemen ve sadece barışı sağlamak için çalışmaya başlamalılar" dedi.  (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Müslim: Türkiye kara harekatı yaparak çok şey kaybedecek

SONRAKİ HABER

HDP İzmir: OHAL'le birlikte baskılar da arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...