24 Ağustos 2016 06:01

İtalya'da 6.2 büyüklüğünde deprem: Bir kasaba yıkıldı

İtalya'nın orta bölgesinde bulunan Perugia kentinin güneyinde 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Paylaş

İtalya'nın orta bölgesinde bulunan Perugia kentinin güneyinde 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. En az 120 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

‘BURADA ARTIK BÖYLE BİR KASABA YOK’

ABD Jeolojik Araştırmalara Merkezi depremin merkez üssüne yaklaşık 170 km uzaklıkta bulunan başkent Roma’dan da hissedildiğini belirtti. La Repubblica gazetesi bazı binaların 20 saniye boyunca sallandığını yazdı.

Depremin merkez üssünün Perugia’nın 76 km güneydoğusu olduğu bildirildi. Bölgede yer alan Amatrice kasabasının Belediye Başkanı Sergio Perozzi, kasabadaki hasarın çok büyük olduğunu söyledi. Perozzi devlet radyosu RAI’ye yaptığı açıklamada “Yolların tümü kapandı. Kasabanın yarısı yıkıldı. Enkaz altında kalanlar var. Toprak kayması nedeniyle bir köprü de yıkılma ihtimaliyle karşı karşıya” dedi. Accumoli Belediye Başkanı Stefano Petrucci, gün ağarmasıyla birlikte karşılaştıkları manzaranın tahminlerinden çok daha kötü olduğunu söyledi. Petrucci, “İnsanlar enkaz altında ve yaşan belirtisi yok” ifadelerini kullandı.

Başbakan Matteo Renzi, depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 120'yi bulduğunu dile getirdi.

2009’da İtalya’nın yine orta bölgesinde bulunan Aquila’da meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki depremde 300’den fazla kişi hayatını kaybemişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da askeri araca saldırı: 2 asker yaralı 

SONRAKİ HABER

PYD Eş Başkanı Salih Müslim'den Cerablus harekatına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...