24 Ağustos 2016 00:51

‘Aslı’nın Arkadaşları’ndan Yazı Nöbeti

Yazar Aslı Erdoğan’a destek olmak için “Aslı’nın Arkadaşları” oluşumu tarafından “Yazı Nöbeti” başlatılıyor.

Paylaş

Nöbetle, her gün bir isim düşünce ve ifade özgürlüğünü savunmak için yazılar yazacak. Yazılar, Aslı’nın hapishaneden yazılarının da yer alacağı, ilk sayısı dün bayilerde olan Özgürlükçü Demokrasi gazetesinde yayımlanacak. 

“Aslı’nın Arkadaşları” köşesinde yayımlanacak yazılar için nöbete katılacak yazarlar arasında Aslı Tohumcu, Aslı K. Peker, Asuman Susam, Irmak Zileli, Karin Karakaşlı, Melike Koçak, Menekşe Toprak, Pınar Öğünç, Burhan Sönmez, Ertuğrul Mavioğlu, Ilgın Sönmez, Mehmet Said Aydın, Murat Meriç, Murat Uyurkulak, Nil Sakman, Sine Ergün ve Selim Bektaş da bulunuyor.

Oluşumun nöbete katılmak isteyen diğer yazar ve sanatçılara yaptığı çağrı ise şu şekilde: “Yazar Aslı Erdoğan geçtiğimiz hafta gözaltına alındı ve ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Gerekçe artık hepimizin bildiği ve ezberlediği üzere, ‘örgüt üyeliği’, ‘örgüt propagandası’ ve ‘devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak’. Fikirlerin, gazeteciliğin ve gazetecilerin yargılandığı bu antidemokratik duruma karşı biz ‘Aslı’nın arkadaşları’, onun Özgür Gündem’de yazılarıyla verdiği mücadeleyi destekliyor ve sahipleniyoruz. Adalet ve hukuk mücadelesinin şimdiki adlarından biri ‘Aslı Erdoğan’dır ve bizler mücadelesinin takipçisiyiz. O özgürlüğüne kavuşuncaya dek, Aslı’nın yeni gazetesi Özgürlükçü Demokrasi’de yazı nöbetindeyiz. Yazı nöbetine katılmak ve destek vermek isteyen bütün arkadaşlarımız, aslininarkadaslari@gmail.com adresine yazabilirler.” (DİHA)


‘Aslı Erdoğan, Kürt sorununda muhalif duruşundan dolayı tutuklandı

ÖZGÜR Gündem gazetesinin kapatılmasının ardından evine yapılan baskınla gözaltına alındıktan sonra “Örgüt üyeliği”, “ Örgüt propagandası” ve “Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak” iddialarıyla tutuklanan gazetenin Yayın Danışma Kurulu Üyesi Yazar Aslı Erdoğan’a destekler sürüyor. Aslı Erdoğan’ı yalnız bırakmayan arkadaşları, Erdoğan’ın bir an önce serbest bırakılmasını istedi. 

‘DANIŞMA KURULU SEMBOLİKTİR’

Aslı Erdoğan’ın Türkiye’nin yetiştirdiği en iyi yazarlardan biri olduğunu belirten Gazeteci- Yazar Tuğrul Eryılmaz, “Aslı’yı Özgür Gündem’in yanında yer alındığı için içeri aldılar. Özgür Gündem’in yayın danışma kurulunda olması ve yazmasından dolayı tutukladılar. Ancak, herkes de biliyor ki bu danışma kurulu büyük gazetelerde de var. Daha çok semboliktir. Eminim yılda bir kere bile bir araya gelmemişlerdir. Karar yetkileri yoktur, etkileme yetkileri yoktur. Hatta insanlar birbirlerini görmezler bile” diye konuştu. 

Aslı Erdoğan’ın devletin Kürt sorununda “uygun bulmadığı” bir yerde bulunmasından dolayı tutuklandığını dile getiren Eryılmaz, “Bu kadar basit. Ne silah kullanmıştır? Hiç gerekçesi olamayan bir tutuklama kararı bu. Türkiye’deki yüzlerce hukuksuzluk örneğinden bir tanesi” dedi.

‘GAZETE KAPATMALARI ZİHİNLERİ BULANDIRIYOR’

“Türkiye böylesine değerli bir yazarı Kürt sorununda muhalif davrandığı için tutukluyorsa ne kadar az inandırıcı olduğunu dünya kamuoyuna göstermiş olur” diyen Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu da, Aslı Erdoğan’ın bir an önce serbest bırakılmasını istedi. Özgür Gündem gazetesinin kapatılmasının toplumsal kesimlerin birbirine yakınlaşmasına set çektiğini söyleyen Önderoğlu, şunları söyledi: “Bizi en çok endişelendiren ise gazetelerin kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile hukuk denetiminin dışında bırakılarak kapatılmasıdır. Gazete kapatıldı, çalışanları gözaltında temel insan haklarından mahrum bırakıldı. 1990’lı yıllarda güneydoğuda uygulanan OHAL hakkında fikrimiz var. Bugün bu aşamada gazete kapatmaları zihinleri bulandırıyor. Demokrasi değerlerinin her kes için uygulanıp uygulanmadığı noktasında soru işaretleri doğuruyor. 2016’da gazetecilerin gözaltında işkence görmesi, bu iddiaların peşine düşülmemesi oldukça vahim bir durumdur. Dolayısıyla diğer tüm uluslararası kurumlar gibi RSF olarak bu iddiaların peşine düşeceğiz.” (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kafkasların kaplıca ve tedavi merkezi Kislovodsk

SONRAKİ HABER

İzmir'deki sendikalar: Bombalara karşı barışı savunmalıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa