23 Ağustos 2016 17:34

Roboskili aileler: Roboskîler, Antepler yaşanmasın diye...

Roboskîli aileler, “Failler yargılansın ki bir daha Roboskîler, Dîloklar (Antep) yaşanmasın” dedi.

Paylaş

Türkiye’de yargı kapılarının kapanmasının ardından AİHM’ye bireysel başvuruda bulunan Roboskîli aileler, katliamın askeri ve siyasi failleri yargılanıncaya kadar mücadele edeceklerini belirterek, “Failler yargılansın ki bir daha Roboskîler, Dîloklar (Antep) yaşanmasın” dedi.

Roboskî İçin Adalet Yeryüzü İçin Barış (Roboskî-Der) Başkanı Veli Encu, soruşturmanın askeri mahkemede görülmesinden, Meclis çatısı altında kurulan Uludere Alt Komisyonunun kararına kadar soruşturma ve incelemelerin failleri aklama çabaları olduğunu söyledi. 

Davanın askeri savcılığa sevk edilmesiyle ortaya çıkacak kararı öngördüklerini dile getiren Encu, tahmin ettikleri gibi soruşturmada ilerleme sağlanmadığını, hiçbir komutanın da yargılanmadığını söyledi. 

Katliamda kardeşi Cemal Encu’yu kaybeden Cihan Encu de, yürüttükleri mücadele ile faillerin er ya da geç yargı önünde hesap vereceğini söyledi. Türkiye’de kapanan adalet kapılarının AİHM’de yeniden açıldığını ifade eden Encu, “Davamızın takipçisiyiz Roboskî’ye adalet gelene kadar katilerin yakasını bırakmayacağız. Sessiz kalmayacağız, tam aksine daha yüksek bir sesle hesap soracağız” şeklinde konuştu. 

Roboskî Katliamı’nda oğlu Hamza Encu’yu kaybeden Kadriye Encu ise, “Roboskî Katliamı’nda kimin parmağı varsa, onun ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Failler yargılansın ki bir daha Roboskîler, Dîloklar yaşanmasın. Roboskî’de tek bir insanda kalsa adalet mücadelesini sürdürecektir” şeklinde konuştu. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Katliam sonrası kaçan iki kişi kim?

SONRAKİ HABER

Belediye başkanı 9 gündür gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...