23 Ağustos 2016 13:55

KOÜ'de akademisyenler ikinci kez savunmada

Barış İçin Akademisyenlerin Ocak ayında yayınladığı bildiriye imza atan 20 akademisyen ikinci kez Kocaeli Üniversitesi'ne savunma verdi.

Paylaş

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin geçtiğimiz Ocak ayında yayınladığı bildiriye imza atan 20 akademisyen ikinci kez Kocaeli Üniversitesi'ne (KOÜ) savunma verdi.

Geçtiğimiz Ocak ayında Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin yayınladığı bildiride imzaları bulunduğu gerekçesiyle 20 akademisyen önce evlerinden gözaltına alınmış, ardından ise Kocaeli Üniversitesi tarafından soruşturmaya maruz kalmıştı. Bugün ikinci kez savunmalarını veren akademisyenler açıklama yaptı. Rektörlük önünde yapılmak istenen açıklama engellenirken akademisyenler ve destekçileri ile birlikte üniversitenin A Kapısı önünde açıklama yapıldı.

İmzacı akademisyenler tarafından sırayla okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Kocaeli Üniversitesi barış bildirisi imzacıları olarak bugün burada yeni bir soruşturma komisyonu önünde ikinci kez ifade vermeye çağrılmış bulunuyoruz. Maalesef Üniversite yönetimi Danıştay’ın YÖK ve üniversite yönetimlerinin böyle bir soruşturma yürütme konusundaki yetkisizlik kararınını dikkate almamıştır. Soruşturma Komisyonu üyelerin değiştirmek suretiyle ise bu soruşturmanın tarafsız ve ön yargısız olmadığına ilişkin itirazımızın giderildiği izlenimini yaratmak istemektedir. Maruz kaldığımız uygulama ve yaptırımlara karşı mücadeleye, özgürlük ve barış içinde yaşama hakkını yükseltmeye devam  edeceğimizi ilan ediyoruz."

‘HAK ETMEDİĞİMİZ TABLO’

Açıklamanın ardından söz alan Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ise, hak etmedikleri bir tablo ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Bu karanlık tablo ülkenin üstünden kalkana kadar mücadeleyi yan yana, omuz omuza sürdüreceğiz. Bugün bu savunma sırasında da arkadaşlarımızın yanında olmaya, desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. İnanıyoruz ki bu birlikteliği büyüttüğümüzde sonuçları da olumlu olacaktır. Bu ülkenin, üniversitelerin hak ettiği sonuçlar olacaktır. Bilim insanlarının, toplumun hak ettiği bir ülkeyi hep beraber bu mücadele ile yaratacağız" ifadelerini kullandı.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca'nın ardından söz alan TTB Merkez Konsey Başkanı Raşit Tükel ve SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara ise imzacı akademisyenlerin yanlarında olacaklarını ifade eden konuşmalar yaptılar. Konuşmaların ardından Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy ve çeşitli sendika ve siyasi parti temsilcilerinin de destek verdiği açıklama son bulurken, akademisyenler savunmalarını vermek için Rektörlüğe geçti. (Kocaeli/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Mersin’de Antep katliamı kınandı

SONRAKİ HABER

HDP’den partilere çözüm için inisiyatif alma çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...