12 Mayıs 2012 02:25

'Cihan'a beraat, puşiye özgürlük'

İstanbul Kâğıthane'de bir markete molotof attığı suçlamasıyla yargılanan Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Fakültesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül'e verilen 11 yıl 3 aylık ceza, yürüyüşle protesto edildi.Taksim Tramvay Durağı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi, "Sıra beraatta mü

'Cihan'a beraat, puşiye özgürlük'
Paylaş

Taksim Tramvay Durağı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi, "Sıra beraatta mücadeleye devam" ve "Öğrencime dokunma" pankartı ve "Cihan'a beraat puşiye özgürlük" dövizlerini taşıyarak, Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüdü. Yürüyüşte, alkış ve zılgıtlar eşliğinde "Biz de taktık puşi bizi de alın, memleketi kurtarın", "Kavga bitmedi daha yeni başlıyor", "Cihan'a özgürlük" ve "Baskılar bizi yıldırmaz" sloganları atıldı. Kırmızıgül'ün hocaları ve arkadaşları puşiye verilen cezayı, boyunlarına taktıkları puşi ile protesto etti.

Galatasaray Lisesi önüne gelen yüzlerce kişinin yaptığı oturma eyleminin ardından grup adına açıklama yapan Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi Mehmet Karlı, "Bu dava bir çok tuhaf gelişmelere sahne oldu. Bir savcı geldi, Cihan'ın beraatını istedi. Bir başka savcı geldi 45 sene talep etti. Tutukluluk için neden kalmadı diye tahliye veren de hakimler. Bugün dava dosyasında hiçbir değişiklik olmadığı halde 11 sene mahkumiyet veren de yine hakimler. Biz sadece soruyoruz: Hukuk bunun neresinde? Adalet bunun neresinde?" diye konuştu.

Hrant Dink davasında örgüt bulamayan mahkeme heyetinin tek başına yargılanan Cihan'ın örgütle ilişkilendirdiğine dikkat çeken Karlı, "Bugün mahkum edilmeye çalışılan aynı zamanda bu özgürlük mücadelesidir" dedi. Adaletle göz göre dalga geçen kişilere mesajlarının olduğunu belirten Karlı, "Korkmayacağız, durmayacağız, hakikat için, adalet için ve özgürlük için bu mücadeleye devam edeceğiz. Sadece Cihan için değil, bütün tutuklu öğrencilerle, bu baskı politikasının hedefi olan herkesle dayanışma için bu yürüyüşe devam edeceğiz" çağrısında bulundu.

Eylem, alkış, zılgıt ve atılan sloganlar eşliğinde sona erdi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Diyelim ki biz öldürdük, ne olacak?

SONRAKİ HABER

HDK 1. Genel Kurulu başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...