23 Ağustos 2016 12:41

HDP İzmir: Kültürpark, sermayenin rant alan değildir'

Bu yıl 85. kez gerçekleşecek İzmir Enternasyonal Fuarı'na, Folkart gibi bazı firmaların sponsor olmasına, HDP İl Örgütü'nden tepki geldi. 

Paylaş

İl binasında yapılan basın toplantısında, AKP Hükümetinin yakınlığı ile bilinen Sancak Ailesi'nin bir kuruluşu olan FOLKART’ın ana sponsor olması düşündürücü ve kaygı verici olduğu ifade edildi. Yine açıklamada, Kültürpark'ın İzmir'in hafızası ve sembol kamusal alanı olduğu belirtilerek, sermayenin rant alanı olmadığı vurgulandı.
 
HDK Ekoloji Meclisi'nin üyelerinin de katıldığı açıklamada basın metnini okuyan İl Eş Başkanı Gülay Bilici, Basmane çukuru olarak bilinen arsanın peşkeş çekildiği bu firmanın İzmir'in hafızası, kültürel ve peyzaj değerlerine sahip Kültürpark'a dair bir takım hesapları bulunduğu ifade ederek "Çünkü “Basmane Çukuru” olarak bilinen ve Kültürpark’ın bir parçası olan arazi TMSF tarafından bu şirkete devredilmiştir. Ve bu şirket Kültürparkı, ele geçirdiği söz konusu araziye yapacağı yatırımın besleneceği bir nevi hinterlantı/arka bahçesi olarak görmektedir. Bu da kentlerimize, doğamıza ve yaşam alanlarımıza sahip çıkmayı ilke edinmiş bir parti olarak bizi, İzmirli hemşehrilerimiz adına ciddi bir şekilde kaygılandırmaktadır" dedi.
 
Kültürpark'ın, İzmir’in hafızası ve sembol kamusal alanı olduğunu belirten Bilici şunları söyledi "Her ne kadar Enternasyonal Fuar ile birlikte anılsa da kültür, sanat, spor ve dinlenme alanı olarak yıl boyu İzmirlilerin hizmetinde olan Kültürpark, sadece bir yeşil alan olmayıp peyzaj değerleriyle birlikte eylemsel bir kent mekânıdır".

'KÜLTÜRPARK İZFAŞ'IN MÜLKÜ DEĞİLDİR'

Kültürpark, İZFAŞ’ın mülkü olmadığını da vurgulayan Bilici "İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bir şirketle anılmasına aracılık eden İZFAŞ, kentin hafızasına sabotaj düzenlemiştir.  Kültürpark, İZFAŞ gibi ticari kuruluşların mülkü veya işletmesi değildir. Acilen İZFAŞ’ın, Kültürpark’la ilgili bütün ilişkileri kesilmelidir. İZFAŞ sadece Gaziemir’de ki ihtisas fuarlarıyla ilgilenmelidir. Enternasyonal Fuar’da dahil olmak üzere Kültürpark içinde bütün organizasyonlar, Belediye’nin 1990 yılından önce olduğu gibi (örneğin Kültürpark Şube Müdürlüğü vb.) resmi bir şubesi tarafından yapılmalıdır" dedi.

'FOLKART  NASIL SPONSOR OLDU'

Ayrıca Bilice, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na şu soruları yöneltti "İzmir halkının mülkü olan Basmane çukuru neden geri alınmamıştır? Basmane Çukurunun sahibi olan FOLKART, hiç ihtiyaç duymadığınız halde İzmir Enternasyonal Fuarının ana sponsoru olmaya sizi nasıl ikna etmiştir? Kültürpark için önerdiğiniz projelerin bu ilişkileniş ile bir bağlantısı var mıdır?". (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Neden saldırganlar değil, cenaze sahipleri gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Sanatçı Fatma Alev Tekoğul'a veda 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...