22 Ağustos 2016 18:34

Dersim'de yüzlerce kişi Antep Katliamını kınamak için yürüdü

Antep'te 54 kişinin hayatını kaybettiği katliam, Dersim'de yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşle kınandı.

Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim

Dersim Emek ve Demokrasi Bloğu, Antep’teki katliamı kınadı. Sanat Sokağında toplanan yüzlerce kişi Seyit Rıza Meydanına yürüyerek burada bir basın açıklaması yaptı.
Açıklamayı, KESK Dönem Sözcüsü Musa Kılıç okudu. Kılıç, "Antep'in Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesinde kına gecesine yönelik insanlık düşmanı terör saldırısı sonucunda şu ana kadar 54 yurttaşımız yaşamını yitirdi, 20'si ağır olmak üzere 151 yaralı var, acımız çok büyük" dedi.
Kılıç şöyle devam etti: "Bu saldırı, 2015 yılı Haziran ayında HDP'ye yönelik Adana, Mersin ve Diyarbakır bombalamalarının, 20 Temmuz 2015'teki Suruç ve 10 Ekim 2015'teki Ankara barış mitingi katliamının bir benzeridir. Antep yıllardır adım adım bir İŞİD yuvası haline gelmiştir. Antep'te yaşayanlar uzun süredir, silah yığınakları ve faaliyetleriyle İŞİD in gövde gösterisi yaptığı bir ortam soluyordu. 10 Ekim Ankara Katliamını düzenleyenlerin Antep te bir Kürt düğününe saldırı planı yaptığı, iddianamelerde yer almıştır ancak ne yazık ki siyasi iktidar bu planları engellemek için gerekli adımları tüm uyarılara rağmen atmamıştır.
Bu saldırı da göstermiştir ki İŞİD barbarlığına karşı mücadelede  birlikte davranmak son derece önemlidir. Türkiye'de vicdanını ve onurunu yitirmemiş bütün insanlar yaşanan acıyı yüreğinde hissetmektedir. Bu zor günleri onlarla ve barış isteyenlerin dayanışmasıyla birliğiyle aşacağız. Kanlı ve kirli özel savaş politikalarına karşı tüm emekçileri Demokrasi için Güç Birliği etrafında kenetlenmeye ve mücadele etmeye çağırıyoruz." 
{{288254}}

ÖNCEKİ HABER

TSK, Cerablus'ta IŞİD'i, Menbiç’te PYD'yi vurdu

SONRAKİ HABER

Cerablus Askeri Meclis Genel Komutanı öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa