22 Ağustos 2016 16:13

Gazeteciler Zana Kaya ve İnan Kızılkaya tutuklandı

Kapatılan Özgür Gündem’in Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya ve Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya tutuklandı

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul

Özgür Gündem gazetesine yapılan polis baskınıyla darbedilerek gözaltına alınan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Zana (Bilir) Kaya ve Yazıişleri Müdürü İnan Kızılkaya, “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı. 

İfade işlemlerinin ardından "Örgüt üyesi olmak", "Örgüt propagandası yapmak" ve "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak" iddialarıyla tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen gazeteciler hakkında tutuklanma kararı verildi. 

Nöbetçi tutuklama gerekçesinde savcının “örgüt propagandası yapmak” ve "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak" iddialarıyla tutuklanma reddederek, sadece “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanmalarına karar verdi. 

Kararda, Özgür Gündem Gazetesi'nin, silahlı terör örgütü PKK/KCK tarafından finanse edildiği ve yaptığı yayınlarla bu örgütün kontrolü altında olduğu belirtilerek, "Bu gazetede görev yapan şüphelilerin gazetenin yayın politikasını bilerek gazetede çalıştıkları ve bu nedenle de üzerlerine atılı terör örgütüne üye olmak suçunu işledikleri yönünde kuvvetli suç şüphesi bulunduğu kanaatine varılmıştır" denildi.

Haklarında tutuklanma kararı verilen gazeteciler Metris R Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na götürüldü. 

Kaya ve Kızılkaya, yaptıkları savunmada, suçlamaları reddederek, gazetecilik yaptıklarını ve farklı görüşlere yer verdiklerini dile getirmişti. 

Zana Kaya ile 2012'de yaptığımız röportaj: Press devam ediyor...

TUTUKLU SAYISI 3'E ÇIKTI

Özgür Gündem Gazetesi yazarı Aslı Erdoğan da 3 gün önce 'Terör örgütü üyeliği' ve 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma' iddiasıyla tutuklanmıştı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nusaybin: Tel örgülerin ardında yakılıp yıkılmış bir kent

SONRAKİ HABER

Türkiye Kürtlere karşı ittifak arayışı içerisinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...