23 Ağustos 2016 00:51

Doktorla hiç buluşamayan işçiler

ABD’de kanatlı hayvan işçilerinin çalışma koşulları

Paylaş

Oxfam America, 2015’in ekim ayında, ABD’de yaklaşık 250 bin kanatlı hayvancılık işçisinin koşullarının düzeltilmesini hedefleyen yeni bir kampanyayı duyurmuştu.

Bu işçiler düşük ücret alıyor, yüksek hastalık ve sakatlanma riski ile karşı karşıya kalıyor ve genellikle korku ikliminde çalışıyorlar. Kanatlı hayvan işletmesindeki işçiler için en iyi gün bile tehlikelerle dolu: soğuk, gürültülü (makineler sürekli çalışıyor), nemli, kaygan ve kimyasallarla dolu, işçiler bıçak ve makas kullanırken omuz omuza çalışıyor, durmak bilmeksizin ve hızlı bir şekilde hareket ediyorlar.

Bu tehlikelere karşı kanatlı hayvan işletmelerinin her türlü önlemi alması, işçilerinin güvenliği ve sağlığının korunması için yaşamsal öneme sahip.

Ve henüz, çoğu şirket tekrar ve tekrar eden bu tehlikeler karşısında güvenliğe yatırımdan çok işin ucuzuna ve kolayına kaçıyor. ABD Mesleki Güvenlik ve Sağlık İdaresi (OSHA) bir kanatlı hayvan işletmesini ziyaret ettiğinde çok çeşitli tehlike ve ciddi ihlallerle karşılaşıyor.

CİDDİ İHLALLER

Geçen hafta OSHA, Florida’da bir işletmedeki araştırma bulgularını açıkladı. Şirket Pilgrim’s Pride’a ait. Ülkedeki en büyük ikinci kanatlı hayvan şirketi. OSHA, 14 “ciddi” ve çok sayıda “daha az ciddi” ihlal tespit etti. Ciddi ihlaller arasında şunlar sayılabilir: 

* Sancılı, hasta ya da yaralı işçiler doktora gitme olanağına sahip değil. İşçiler tekrar eden ağır yaralanma ve kas hastalıkları riski altında çalışırken bu çok önemli bir sorun. Bunlar kanatlı hayvan işçilerinin sağlığı için en yaygın, tedavi edilmesi gereken ve önlenmesi en güç riskler. 

Açıklama notunda; “İşverenler; ağır kaldırma, süren ve tekrar eden ağrılar, kronik risk ve kazalarla bağlantılı yaralanmalara maruz kalan çalışanlar için zamanında ve uygun bir tıbbi yardım sağlamada başarısızlar... Çalışanlar, düşük sıcaklık, sabit kalma, sıklıkla ağır kaldırma, zorlanma, sınır tanımayan bir hızda ve tekrar eden el ve bilek hareketleri gibi ergenomik risk faktörlerine maruz kalıyor” deniliyor.

Florida’daki OSHA yetkilisi Brain Sturtecky,  “Tedavi için revire gelen işçilerin, haftalarca ya da aylarca bir doktora sevkedilmemesinin uzun süreli ek hasarlara yol açtığını” söylüyor. 

* İşçiler uzuvlarının kesilmesine yol açabilecek yaralanmalara maruz kalıyor. Kanatlı hayvancılık işçileri ulusal ortalamadan üç kat daha fazla uzvun kesilmesine maruz kalıyor.

* Yerler tehlikeli derecede ıslak ve kaygan: “Kadın dinlenme odası su doluydu ve çalışanların kayıp düşmesine neden olacak biçimde her zaman ıslaktı.”

* İşçiler, makineleri temizlerken onların aniden çalışmasını engellemek için hangi prosedürleri takip edecekleri konusunda yeterli şekilde bilgilendirilmiyor.

700 MİLYON KÂR 300 BİN DOLAR CEZA

Şok eden bu bulgular sürpriz değil. Pilgrim’s uzun bir hak ihlali tarihine sahip. OSHA geçenlerde, ısrarla sağlık ve güvenlik yasalarını ihlal eden şirketler için tasarlanmış “Şiddetli İhlalci” programına bu şirketi ekledi. Bu kayda rağmen Pilgrim’s, 2011’den beri sadece 300 bin dolar civarında bir ceza ile karşı karşıya kaldı. Sadece 2014 yılında 700 milyon doların üzerinde kâr eden bir şirket için çok küçük bir miktar.

Pilgrim’s’in Teksas’taki işletmesinde çalışan Marta, işçilerin kendilerini robot gibi hissettiklerini, nadiren saygılı muamele gördüklerini söyledi: “Biz hisseden ve canı yanan insanlarız ve yapabildiğimizin en iyisini yapıyoruz. Ancak onlar için yeterli olmuyor. Hep daha fazlasını talep ediyorlar. Yapabileceğinden daha fazlasını istiyorlar.” 

Yoksulluk Hukuku Merkezi (SPLC) Direktör Yardımcısı Naomi Tsu, OSHA’nın uygun tibbi tedavi hizmeti vermeyi reddeden işletmeleri tespit etmesinin önemli olduğunu söylüyor. “Bir kanatlı hayvan işletmesinde yaralı işçilerin uygun tıbbi tedavi için sevkedilmemesini ilk defa kayıt altına almakla OSHA, bu tehlikeli ve onur kırıcı muamelenin durdurulması için önemli bir adım atmış oldu. 

Endüstri, uygulamak zorunda olduğu yasal standartlarla açıkça yüzleşmeli. OSHA, işçileri koruyacak önlemler için kuvvetli bir şekilde zorlamalı.

Şirket müdür ve yöneticilerine bir talebini söylemesi istendiğinde Marta, cevap vermek için tereddüt etmiyor: “İşçilerin yerine kendilerin koysunlar... Ve bizim makine olduğumuzu düşünmeyi bıraksınlar.”

(Kısaltarak çeviren: Arif Koşar)


 

ÖNCEKİ HABER

Çalışmanın farklı tanımları

SONRAKİ HABER

Mahkeme ‘tamam’ derse gaz atan polisler soruşturulacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa