22 Ağustos 2016 13:10

Bizi demokrasi nöbetine götürenler bize darbe yaptı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde taşerona bağlı çalışırken işten atılan işçilerin işyerindeki direnişi sürüyor.

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde taşerona bağlı çalışırken işten atılan işçilerin işyerindeki direnişi sürüyor. Belediye yetkilileri sözleşmesi biten taşeron firma bünyesinde çalışan 270 işçinin işine son verildiğini, ancak tespit ettikleri 100 kalifiye işçinin yeni firmada işe alınabileceğini açıkladı.

AKP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde beş gün önce yaşanan işçi kıyımının ardından işçilerin direnişi sürerken, bugün işçiler seçtikleri temsilcilerle Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin sonucunu açıklayan işçilerden Kemal Özkan, “Sayın Genel Sekreter Birol Ekici’nin ilk söylediği ‘Sizi işten çıkardık üzüntülüyüz, mutsuzuz’ oldu. Sonra da işten çıkartılan işçi sayısının 270 olduğunu ancak kalifiye olan yüz arkadaşın şayet ağaç dikme, sulama, amelelik yaparlarsa çalışabileceklerini, aksi takdirde onların da işten çıkarılacağını söyledi” dedi

‘AZ İŞÇİ İLE ÇOK İŞ YAPARIM’

Özkan açıklamasının devamında “Burada beş gündür işsiz olarak ve ne yapılacağı belli olmadan bekliyoruz. Bunların amacı; şayet kalifiye işçiler kalmayı kabul ederlerse, ezilmeyi ve horlanmayı göze almalılar” dedi. Genel Sekreter Birol Ekici’nin ‘İşten çıkartılan arkadaşlara kapımız açık’ dediğini kendisinin de “Madem işçi alınacak neden bu arkadaşları işten çıkardınız” diye sorduğunu belirten Kemal Özkan, Birol Ekici’nin, ‘İhaleyi kazanan firma ben az işçi ile çok iş yaparım diyor, ben ne yapabilirim’ dediğini söyledi. 

‘KALİFİYE 100 İŞÇİ KALABİLİR’

Görüşmenin sonunda Genel Sekreter Birol Ekici’nin, işten çıkartılan kesin işçi sayısının 170 olduğunu, diğer 100 işçinin ise şirket çalışma programını kabul ederse çalışabileceklerini söylediğini belirten Özkan, “Bizim ısrarımız üzerine, belediye yetkilileri bir belediye yetkilisinin işyerine gelip işten çıkartılan işçilerin isimlerini bildireceğini belirtti” dedi.

‘OYUMUZ HARAM OLSUN’

İşçiler ise olup bitene öfkeli. İşçiler, “Gece, gündüz demeden bizi Cumhuriyet Meydanı’na götürüp ‘demokrasi nöbeti’ tutturdular. Bizler hükümete olan darbeyi önledik fakat belediye bize darbe yaptı. Bizleri bayram üzeri işsiz bıraktılar. Biz onlara oy verdik, oyumuz haram olsun” diyor. İşçilerin iş yeri önündeki bekleyişi devam ediyor.
 

ÖNCEKİ HABER

9 yaşındaki çocuğa cinsel istismar

SONRAKİ HABER

Tahliye olanların sayısı 22 bin 198'e ulaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...