22 Ağustos 2016 12:09

Fakir Baykurt'un köyünde lavanta turizmi

Burdur'da Lisinia Doğa Yaşam Alanı kurucusu Öztürk Sarıca, Yazar Fakir Baykurt'un köyü Akçaköy'ünü lavanta bahçeleriyle donattı.

Paylaş

Fransa'nın Marsilya bölgesine 50 kilometre uzaklıktaki yüzlerce dönüm lavanta tarlalarıyla süslü Sault bölgesi, hem tarımsal ekonomi hem de ekoturizm açısından büyük öneme ve üne sahip. Her yıl binlerce turisti ağırlayan eşsiz mor manzara, Burdur'da Yazar Fakir Baykurt'un köyü Yeşilova İlçesi'ne bağlı Akçaköy'de gerçeğe dönüştü.

Akçaköy'de krom ve mermer madeni yataklarının bulunduğu alanlar da dahil olmak üzere boş arazileri madencilerden önce davranarak Hazine'den kiralayan Lisinia Doğa Yaşam Alanı kurucusu Veteriner Hekim Öztürk Sarıca öncülüğünde Akçaköy'de ilki 2015'in Mart ayında 400 dekarda lavanta dikimi yapıldı. Bu yılın mart ayında ise bölgede su kaynakları için büyük tehdit oluşturan büyükbaş hayvancılığı bırakan köy halkıyla birlikte 650 dekar daha dikim yapılarak, 1050 dekarlık alan lavantalarla süslendi.

'Lavanta Deresi' adıyla başlatılan bu proje kapsamında iki yıl önce dikimi yapılan lavantaların bu yıl ilk hasadı gerçekleştirildi. Temmuz ve ağustos ayları döneminde eşsiz mor görselliği ve etrafa yayılan nefis kokusuyla günde ortalama 50'nin üzerinde kişinin ziyaret ettiği köyde, lavanta turizmi oluştu. (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP'den iktidara: KCK deklarasyonuna yanıt verin

SONRAKİ HABER

Formulazda şampiyon belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...