22 Ağustos 2016 12:03

Çalınan parasını ‘sokak protestosu’ sayesinde geri aldı

Tayland’da hesabında bulunan 85 bin liranın kaybolduğunu fark eden bir kişi bankayı sokakta protesto edince bankadan parasının tamamını geri aldı.

Paylaş

Tayland’da Kasikorn adlı bir bankada hesabı bulunan Phansuthee Meeluekij bir gün hesabında bulunan 1 milyon baht (85 bin lira) parasının sıfırlandığını gördü. Bankayı arayıp parasının çalınmış olduğunu söylediyse de banka, online bankacılık ile paranın çekildiğini söyledi ve suçun genç adamda olduğunu belirtti.

Temmuz ayında kaybolan parasının peşine düşen genç adam, TrueMove adlı GSM operatörünün Meeluekij’e ait hat için bir kişiye yeni SIM kart verdiğini öğrendi. Bu SIM kart ile kolayca Meeluekij’in online bankacılık hesaplarına giriş yapan şüpheli, hesaptaki tüm parayı çekti.

Bankadan aldığı olumsuz cevap sonrasında ailesi ile birlikte Tay Kraliyet Emniyet Genel Müdürlüğü önündeki sokakta oturup “paramı istiyorum” yazılı pankartlarla bankayı protesto etmeye başlayan Meeluekij’e bankadan iyi haber geldi.

Kasikorn Bankası Başkan Yardımcısı Adit Laixuthai, gencin başına gelen olay için üzüntü duyduklarını ve kaybolan parasının tamamının hesabına aktarılacağını söyledi.

Bankanın, marka imajının bozulmaması için parayı ödemeyi kabul ettiği düşünülüyor. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Tanklar Tekirdağ'a naklediliyor  

SONRAKİ HABER

HDP'den iktidara: KCK deklarasyonuna yanıt verin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...