22 Ağustos 2016 11:17

Tekerek: Polis ‘OHAL var sana her şeyi yapabilirim’ dedi

Gözaltına alınan Gazeteci Tuğba Tekerek serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamada ‘Attığım tweeti Cumhurbaşkanı'na hakaret saydılar’ dedi.

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul

Gazeteci Tuğba Tekerek dün akşam saatlerinde Gayrettepe Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında bulunan kişilerin yakınlarının fotoğrafını çekerken gözaltına alınmıştı. Emniyetteki ifadesinin ardından savcılık sorgusu için Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakılan Tekerek, gözaltı sürecini Evrensel'e anlattı. Dün akşam saatlerinde Gayrettepe Mahallesi'ndeki evinden daha önce aldığı perdeleri değiştirmek üzere Cevahir Alışeriş Merkezi'ne gittiği sırada Gayrettepe Emniyeti'nin önündeki kalabalığın fotoğrafını çeken Tekerek, daha sonra yoluna devam etti. Daha sonra arkasından bir polis memurunun geldiğini söyleyen Tekerek, "Emniyetin ve polislerin fotoğrafını çektiğimi söyleyerek beni emniyete götürdüler" dedi. Tekerek, 3 saat süren sorgusunda kendisine "Kapatılan okullarla ilgili haber mi yaptın", "Daha önce Taraf gazetesinde mi çalıştın" gibi sorular sorulduğunu kaydetti. 

'YAKINLARINI DÜŞÜNÜYORSAN KAFANI ÇEVİRİP BAKMA'

Memurlara perde değiştirmeye giderken emniyetin bahçesindeki insanları gördüğünü ve fotoğraf çekmek istediğini belirten Tekerek, "Memurlara bunda ne kötülük olduğunu sordum. Yakınlarımın merak etmiş olabileceğini ve haber vermek isteğimi de söyledim. Ancak polis memuru, 'Ben de yakınlarımı düşünüyorum. O yüzden sokakta olay görünce kafamı çevirip bakmıyorum. Yakınlarını düşünüyorsan sen de kafanı çevirip bakmayacaksın' dedi" diye konuştu. 

'POLİS OHAL VAR SANA HER ŞEYİ YAPABİLİRİM DEDİ'

Nezarethanede 1 kişinin kalması gereken yerde 9 kişinin kaldığını aktaran Tekerek şöyle devam etti, "Toplam 3 odada 27 kişi kalıyor. Geçen hafta 43 kişi varmış, insanlar koridorlarda yatıyormuş. Anadolu Adliyesi'nde gözaltına alınan katiplerden 8 aylık hamile bir kadın var. 7 aylık bebeği olan kadın var. Ara ara emzirmesi için 2 saatlik yoldan bebeği getiriyorlar. Avukatları zaten yok. CMK'dan avukatlar gelmek istemiyormuş ve yakınlarıyla da görüştürülmüyorlar. Ben perde değiştirmeye giderken başıma bunlar geldi. Polisin dediği şu, 'OHAL var. Sana her şeyi yapabiliriz, evraksız sabaha kadarr tutabiliriz'. Bu süreçte bu kadar çabuk çıktıysam P24, Ben Gazeteciyim İnisiyatifi ve meslektaşlarımın sayesinde." 

Basın Savcılığı'na çıkarılan Tekerek, savcının sorgu dahi yapmadan serbest bıraktığını söyledi.
 

ÖNCEKİ HABER

‘Özgür Gündem’in kapatılması demokrasi ayıbı’

SONRAKİ HABER

Çocuk istismarına 'iyi hal' indirimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa