22 Ağustos 2016 10:01

10 Ekim Derneği'nden Gaziantep açıklaması

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği yazılı açıklama yaparak, Gaziantep'deki bombalı saldırıyı kınadı.

Paylaş

Gaziantep'te bir kına gecesine yapılan bombalı saldırıya tepkiler sürüyor. 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği yazılı bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada düğün için bir araya gelen masum insanların katledilmesi kınandı.

10 Ekim Barış mitingine yapılan intihar saldırı sonucu yaşamını yitirenlerin ve yaralılarının kurduğu 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği yazılı açıklama yaparak, Gaziantep'deki bombalı saldırıyı kınadı. Açıklamada,“Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve yine yaşanan katliamlara “DUR” denilmediği için isyandayız. 10 Ekim’den bu yana her bomba yüreklerimizde de patlarken her katliamda aynı cellatların parmağı olduğunu biliyoruz” denildi.

Açıklamada, IŞİD'in aylardır mazlumlara ve masumlara yönelik saldırılarının şiddetinin her seferinde arttığı belirtilerek, “10 Ekim katliamının aydınlatılması için yapılacak mücadelede Gaziantep katliamında hayatını kaybedenler ile yaralananlar içinde devam edeceğiz” diye altı çizildi. Açıklamada, 10 Ekim katliamının soruşturma dosyasında IŞİD'in eylem yapabileceği alanların yer aldığının hatırlatıldığı açıklamada bilinen ya da tahmin edilen katliamların önlenmemesi nedeniyle masum insanların hedef olmaya devam edildiğine dikkat çekildi.(Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

İHD Adana Şubesi 3 günlük ‘barış nöbeti’nde

SONRAKİ HABER

Bilal Erdoğan'ın kahkahası kameralara yansıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...