22 Ağustos 2016 09:59

İHD Adana Şubesi 3 günlük ‘barış nöbeti’nde

İHD Adana Şubesi dernek binasında 3 gün boyunca devam edecek olan barış nöbetine başladı.  

Paylaş

1 Eylül Dünya Barış Günü öncesi dernek binasında bir araya gelen İHD üyeleri ve çeşitli demokratik kitle örgütü üyesi vatandaşlar barış talebi ile başlattıkları nöbet öncesi dernek binasında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını okuyan İHD Şube Başkanı İlhan Öngör, Türkiye halklarının kardeşlik hukukunun tesisi, çoğulcu demokratik anlayışın hayata geçirilmesi ve silahların susması için 1 Eylül Dünya Barış gününde, barışı müjdeleyen bir günde uyanmak arzusu ile bu eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi. 

‘KUTUPLAŞMA POLİTİKALARI TERK EDİLSİN’

Geçmiş Dönem siyasi iktidarlarla başlayan ve bugünkü siyasi iktidarca da iktidarda kalmanın aracı olarak görülen kutuplaştırma politikaları ile toplumsal barışı ortadan kaldırıldığını ifade eden Öngör, son günlerde yaşanan bombalı eylemlere değinerek “Sivil vatandaşların yaşam hakkına yönelik yapılan bu saldırıları kabul etmiyor ve her nereden gelirse gelsin yapılan şiddet eylemlerini açıkça kınıyoruz” dedi. 

‘TOPLUMUN TEMSİLCİLERİ SÜRECE KATILSIN’

Toplumsal sorunlara ve beklentilere güvenlikçi politikalar ile verilen cevabın Türkiye'nin uzun yıllar denenmiş devlet aklı ve pratiği olduğunu belirterek  “Bugüne kadar denenmemiş Tek Yol Barıştır” dedi. Barışın tesisi için koşulsuz ve şartsız ellerin tetikten çekilerek, diyalog ve çözüm sürecinin başlatılması iradesinin beyan edilmesi, diyalog zeminin geliştirilmesi için Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılarak sürece katılması gerektiğini söyleyen Öngör, tolumun geniş kesimlerini temsil eden demokratik kitle örgütlerinin sürece katılarak gerek mecliste grubu  bulunan gerekse  meclis  dışındaki siyasi  partilerin  bu sürece aktif olarak  katılmasını istedi. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail saldırısına kınama

SONRAKİ HABER

10 Ekim Derneği'nden Gaziantep açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...