11 Mayıs 2012 13:27

Hey Tekstil işçileri kazanana kadar vazgeçmeyecek

Hey Tekstil işçileri direnişlerinin 96. gününde AKP’nin Sütlüce’de bulunan il başkanlığı önüne, ardından da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü önüne giderek hükümeti ve bakanlık yetkililerini protesto etti.İşçiler öğle saatlerind

Hey Tekstil işçileri kazanana kadar vazgeçmeyecek
Paylaş

İşçiler öğle saatlerinde AKP İstanbul İl Başkanlığına giderek yetkililerle görüşmek istedi.
Yetkililer görüşmeyi kabul edince, üç işçi görüşmek üzere içeri girdi. Görüşmede işçiler hükümetten yardım istemediklerini, bu sorunun çözümünü istediklerini dile getirdi. AKP yetkililerinin, işçilerin taleplerini Başbakana ileteceklerini ve önümüzdeki günlerde işçilere olumlu yanıt vereceklerini söylediği öğrenildi.

İşçiler adına AKP önünde açıklama yapan Melek Sönmez, hükümetin işçileri korumakla yükümlü olduğunu belirterek “Aynur Bektaş’a primler, krediler veriyorsunuz ama görüldüğü gibi o bizim ücretlerimizi bile ödemiyor. Bunları 2008’den beri söylüyoruz” diye konuştu.

Daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü önüne gelen işçiler burada da Bakanlığı protesto etti.

Burada açıklama yapan işçiler, konuyla ilgili daha önce de çalışma bakanlığına geldiklerini ama yetkililerin ilgilenmediğini hatırlattı. İşçiler, bakanlığın bu soruna çözüm bulmadığı sürece eylemlere devam edeceklerini kaydettiler. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antik kente çöplük!

SONRAKİ HABER

Ölümle karşılaşırsan çalışma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...