22 Ağustos 2016 00:54

GMİS Başkanı: Madenlere sahip çıkmakta kararlıyız

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, özelleştirmeye karşı mücadele kararlılıklarının sürdüğünü belirtti.

Paylaş

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, özelleştirmeye karşı mücadele kararlılıklarının sürdüğünü belirtti. Demirci “Bizler nasıl ülkemiz için kendimizi siper ediyorsak, madenlerimiz ve ülkemize katkı vermek için de gözümüzü kırpmadan canımızı siper etmeye hazırız. Kendim, yönetim kurulu ve işçiler adına konuşuyorum, bedel ödemek gerekirse bedel ödemeye razıyız.”

3-4 AY ÜCRET ALAMAYAN İŞÇİLER VAR

Özel madenlerde sıkıntılar olduğunu, Soma ve Ermenek katliamlarının ardından alınan kimi tedbirler olduğunu hatırlatan Ahmet Demirci, “İş güvenliği açısından müsamaha yapılmamasının yanındayız. Can güvenliği her şeyden daha önemli” dedi. Devletin özel sektöre verdiği kimi sözler olduğunu ancak buna rağmen iflaslar ve kapatmalarla Znguldak’ta özel sektör kalmadığını dile getiren Demirci, şöyle devam etti: Zonguldak’ta 5 bine yakın işçi vardı. Şu an çok az. Mesela benim köyümden her sabah 3-4 otobüs kalkardı şimdi bir araba kalkıyor. Çok büyük işsizlik oldu Zonguldak’ta. Özel sektörün çalıştığı yer kalmadı. Halen çalışan ama 3-4 ay ücretini alamayan arkadaşlarımız var. Tarihinin en zor dönemini yaşıyor Zonguldak.”

BEDEL ÖDEMEYE RAZIYIZ

Demirci, darbe girişimini hatırlatarak “Bizler maden işçileri olarak her zaman ülkemizin güvenliği için canımızı verecek kişileriz. Darbeye karşı gerçekten güzel bir örnek verdik. Bu tüm dünyaya yansıdı. Ama hayat devam ediyor. Bu hayatın içinde yaşamamız gerekiyor. Ülkemizin şu an sıkıntısı kalmadı gibi bir şey. Bizler Zonguldak’ımıza ve TTK’ya bir şey geldiğinde de nasıl ülkemiz için kendimizi siper ediyorsak, madenlerimiz ve ülkemize katkı vermek için de gözümüzü kırpmadan siper etmeye hazırız. Kendim, yönetim kurulu ve işçiler adına konuşuyorum, bedel ödemek gerekirse bedel ödemeye razıyız. Maden işçisi olarak her gün kelle koltukta, canını ortaya koyarak üretim yapıyorsak, bize dokundukları zaman da aynı kararlılıkla tepkimizi koyarız. Kimsenin kuşkusu olmasın. Kesinlikle vazgeçmeyiz, vazgeçemeyiz” diye konuştu.
Üretimin makineleşmesi ile az sayıda işçiyle daha fazla üretim yapılabileceğini söyleyen Demirci, bu yatırımların yapılmasının önündeki engellerin kaldırılmasını talep etti.
Zonguldak’ta TTK dışında geçim kaynağı olacak bir yer bulunmadığına işaret eden Demirci, “Ben 30 yıl yer altında çalıştım. Benim dedem, babam madende çalıştı. Benim bir oğlum var. Şu anda işsiz gözüküyor ben onun ocağa girmesini istiyorum. Dışarıda başka bir iş olsa kimse oğlumun ocağı girmesini ister mi?” diye sordu.
Fabrika olmamasının yanı sıra yollarından, kentleşmesine kadar Zonguldak’ın hep üvey evlat muamelesi gördüğünü ifade eden Demirci, “Zonguldak’ın üvey evlat durumundan çıkartılıp, öz evlat gibi olmasını istiyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Soma davasında gözler sorumlu kamu görevlilerinde

SONRAKİ HABER

Kürt sorunu Suriye savaşının merkezinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...