21 Ağustos 2016 18:55

Aktay: HDP'lilerin hazırlıklı olduğu görüldü

AKP MYK Antep saldırısının ardından olağanüstü toplandı. Toplantılar sürerken ilk açıklama AKP Sözcüsü Yasin Aktay tarafından yapıldı.

Paylaş

AKP MYK Antep saldırısının ardından olağanüstü toplantı. Canlı bomba saldırıları sonrası istihbarat dahil zafiyet ve siyasi sorumluluk üstlenmemesiyle tanınan Hükümet, bir kez daha katliamın sorumluluğunu HDP'ye attı. AKP MYK sırasında açıklama yapan Yasin Aktay, HDP'lilerin saldırı haberi sonrası hızla olay yerine gitmesinin şüpheli olduğunu iddia etti!

T24'ün haberine göre Aktay’ın sözleri şöyle:

“Terörü bir mesaj vermek olarak algılayan bu dünyayı reddediyoruz. Birilerinin konuşacak bir şeyi varsa iletişim ortamları ortadadır. Kimin ne söyleyecek ne sözü varsa o er meydanında, siyaset meydanına bekliyoruz.”

Saldırının 15 Temmuz’daki darbe girişiminin uzantısı olduğunu belirten Aktay, saldırının amacının Türkiye’nin siyasetini etkileme çabası olduğunu ifade etti.

“Saldırının kimin patenti altında yapıldığının bir önemi yok bu saatten sonra. Kimin hangi maşaların kullanılmış olduğunu tespit edeceğiz. Terör saldırılarının amacı Türkiye’nin siyasetini etkileme çabasıdır. 15 Temmuz terör saldırısının uzantılarına bakıldığında bir sürü terör uzantısı olduğunu görüyoruz” diyen Aktay HDP'yi de şu sözlerle eleştirdi:

"Düğün ortamını katliam ortamına dönüştüren alçaklıkta yaralıları tedavi etme içerisindeyken HDP’lilerin bu ortamda nasıl bir fırsata dönüştürmeye çalıştıklarını gördük. Terörün kimliği önemli değil. Kimden gelirse kime karşı yapılırsa yapılsın kurbanları masumdur. Canına kıyılan mazlumların, dinine, kimliğine, inançlarına bakmadık bakmayacağız. Yiten canlarımızın etnik kimliğinin, siyasi görüşünün ne olduğuna asla bakmadık. Bakmayacağız."

'HENÜZ DAEŞ TESPİTİMİZ YOK'

Aktay, saldırının failinin kim olduğuna dair henüz bir tespitleri olmadığını da sözlerine ekledi. Yasin Aktay, açıklamasına şu ifadelerle bitirdi:

"DAEŞ olabilir de olmayabilir de hiçbir önemi yok. Her seferinde lanetliyoruz yaptıklarını. Bu olay örneğinde henüz DAEŞ tespitimiz yok. Farklı işbirlikleri içerisine girebiliyorlar. Bir borçlanma ilişkisine girebiliyorlar. PKK'nın işine gelebilecek eylem, DAEŞ'çi unsurlara ihale edilebiliyor. Bu olay çok ilginç, henüz karanlık bir olay. Kimin yaptığına dair tespit yok. Şüphe biraz olağan şüphe gibi. Bulgular ve olayın yapılış mahiyeti, sonradan sahiplenme. Olayı provoke etmek için HDP'lilerle cenaze ortamını miting ortamına dönüştürmeye çalıştılar. Bu da net bir biçimde görüldü. Daha olaylar ambulans yerine gelmeden oraya koşmaları hazırlıklı olduklarına yönelik işaretler de veriyor. Olay bütün boyutlarıyla araştırılmaktadır. Hiçbir şey karanlıkta kalmayacaktır. Bu konuda herkes emin olmalıdır ki DAEŞ VE PKK arasında hiçbir fark yoktur. İpin ucunu takip ettiğinizde PKK, DAEŞ ve FETÖ çıkmaktadır. Terör örgütlerinin kimliği yok. Bir fark gözetmiyoruz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bebekten katil yaratılan ülkede, çocuktan bomba da üretilir

SONRAKİ HABER

Gözaltına alınan Tuğba Tekerek serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...