11 Mayıs 2012 11:56

Arılı halkı tekrar alanlara çıktı

Fındıklı Arılı halkı, daha önce 7 gün 7 gece inşaat alanında nöbet tutarak engellediği suları talan etmek için yapılan dere ıslah projesinin tekrar gündeme gelmesiyle ayağa kalktı.Rize’nin Fındıklı ilçesi Arılı Vadisi üzerinde daha önceden dere ıslah çalışması adı altında yapılmaya çalışılan sular

Arılı halkı tekrar alanlara çıktı
Paylaş
Gençağa Karafazlı

Rize’nin Fındıklı ilçesi Arılı Vadisi üzerinde daha önceden dere ıslah çalışması adı altında yapılmaya çalışılan suların talan edilmesi projesine yöre halkı Fındıklı Derelerini Koruma Platformu müdahale etmiş yapılan çalışmaya karşı bölge halkı ve yaşam alanı savunucuları 7 gün 7 gece inşaat alanında nöbet tutarak saldırıyı püskürtmüştü.

Aradan geçen 2 ayı aşkın sürenin sonunda yeniden talan projesi gündeme getirilerek emekçi halkın yaşam alanlarına saldırı girişimi söz konusu. Gelişen bu durumu kamuoyuyla paylaşmak ve yöre halkını bilgilendirmek için Fındıklı Derelerini Koruma Platformu bir basın açıklaması yaptı.

Platform adına açıklama yapan Hüseyin Acar 5 yıldır sularına, çevreye ve yaşam alanlarına sahip çıktıklarını vurgulayarak, “Kapitalist sermayenin ve hükümet yetkililerinin her türlü talan ve yağma girişimlerine karşı direnç gösterdik göstermeye devam etmekteyiz. Arılı Vadisi üzerinde ıslah adı altında sürdürülmeye çalışılan yağma projesine yeniden başlama girişiminde bulunulması sermaye güçlerinin halkımıza karşı geliştirdikleri saldırıların bir devamıdır. Bu ve benzeri saldırılara karşı Fındıklı halkı direngen bir duruş sergiledi, bundan sonra da her türlü saldırıya karşı daha örgütlü daha direngen bir duruş sekileyeceğimizi bütün kamuoyuna duyuruyoruz” dedi. 100 kişinin katıldığı açıklama “Dereler özgürdür özgür akacak, Bu dere bu halk satılık değil” sloganları ve alkışlarla sona erdi. Açıklamanın ardından platform üyeleri kitlesel bildiri dağıtımı yaparak halkı bilgilendirdi.
(Fındıklı/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ilısu Barajı’nı yapmanın yolunu açıyorlar

SONRAKİ HABER

Hayat TV canlı yayınlayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...