21 Ağustos 2016 18:13

‘Güneşin Kadınları’ İstanbul’da

Protest müziğin güçlü kadın temsilcileri yeni sezonda Güneşin Kadınları konserleriyle İstanbul Babylon’da buluşuyor.

Paylaş

Şarkılarında barış, özgürlük, sevgi gibi mesajlar veren protest müziğin güçlü kadın temsilcileri yeni sezonda Güneşin Kadınları konserleriyle İstanbul Babylon’da buluşuyor. 24 Eylül’de başlayacak ve sezon boyunca devam edecek konser serisinde Türk halk müziğinin en önemli temsilcilerinden Selda Bağcan, özgürlük kavramına müzikal çerçeveden vurgu yapan Tunus asıllı şarkıcı Emel Mathlouthi ve müziği tek bir türle sınırlandırılamayan Tahranlı sanatçı Sevdaliza gibi müzisyenler sahne alacak.

Babylon’da yeni sezona, Hollandalı elektro-funk topluluğu Kraak & Smaak’in performansıyla 23 Eylül akşamı başlayacak. Bu sezon da XXF Very Very French Festival’e ve 26. Akbank Caz Festivali konserlerinin bir seçkisine ev sahipliği yapacak Babylon’da, Primavera, Boom Pam, ünlü aktivist sanatçı Michael Franti, “Our Eyes”, “Like An Arrow” ve “Til l The End” gibi sevilen şarkılarıyla İngiliz sanatçı ve söz yazarı Lucy Rose, bariton vokaliyle soul ve gospel’e yeni bir soluk kazandıran Kwabs gibi isimler izleyicilerle buluşacak.

‘MIDNIGHT SESSION’LAR DEVAM EDECEK

Geçtiğimiz sezon Cuma ve Cumartesi geceleri saat 23.59’dan itibaren Babylon’un atmosferini dönüştüren Midnight Sessions, dans etmek isteyenleri buluşturuyor. Avrupa’nın sahil festivali Garden Festival’de çalan Türkiye’den ilk DJ Orkun Bozdemir ve Xinobi yeni sezonda Midnight Session’da performans sergileyecek isimlerden bazılarını oluşturuyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Nashville ile İstanbul 'Asimetrik Bir Bağ' kuruyor

SONRAKİ HABER

Masal; İmge ve Ölüler Ülkesi'nden görünüm

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...