21 Ağustos 2016 17:28

Antep’teki katliam Adana’da lanetlendi

Antep’te 51 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı Adana’da demokrasi güçlerinin yaptığı eylemle lanetlendi.

Paylaş

Antep’te 51 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı Adana’da demokrasi güçlerinin yaptığı eylemle lanetlendi. İnönü Parkı’nda bir araya gelen aralarında Alevi dermekleri, çeşitli siyasi partiler ve sendika üyelerinin olduğu yüzlerce vatandaş katliamın sorumlularının oraya çıkarılmasını ve barış için adım atılmasını istedi. HDP Adana İl Binası önünde toplanan HDP üyelerinin kısa bir mesafede olan İnönü Parkı’na yürümesine yürüyüş güzergahı olmadığı gerekçesi ile izin verilmedi.

İnönü Parkı’nda bir araya gelen kitle katliama ve hükümete tepkisini dile getirdi. Kurumlar adına basın açıklamasını okuyan İHD Adana Şube Başkanı İlhan Öngör, Suruç katliamı ile başlayıp Ankara katliamı ile devam eden süreçte binlerce kişi hayatını kaybederken hükümetin “Oylarımız artmıştır” dediğini belirterek katliamların faillerinin ortaya çıkarılmasını talep etti. Hükümetin kendisine yönelik her türlü eylemi şiddetle bastırdığını, “İnlerine ineceğiz” dediğini hatırlatan Öngör, “Katledilen yoksul, emekçi halk ve muhalifler olunca hükümetin derin bir sessizliğe bürünmesi malumun ilanıdır” dedi. Öngör yarından itibaren barış ve demokrasi için İHD binasında üç günlük demokrasi nöbetine başlayacaklarını duyurdu.

DEMOKRASİ CEPHESİ GÜÇLENDİRİLMELİ

Açıklamada konuşan Emek Partisi İl başkanı Sevil Aracı da katliamların sorumlularının ülkeyi savaş politikalarına sürükleyenler olduğunu ifade etti.  Her şey Fethullah Gülen cemaatine bağlanarak sorumluluğu olanların gizlenmeye çalışıldığını dile getiren Aracı, “Barıştan demokrasiden yana olanlar birleşmedikçe, katliamlar da bitmeyecek. Bizim mücadeleyi yükseltmemiz gerekiyor” diyerek demokrasi cephesinin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

ACILARIMIZI AYRIŞTIRMAZSAK ÖLÜMLER OLMAZ

Barış ve demokrasi güçlerinin asgari müştereklerde birleşmesi gerektiğini söyleyen ABF Başkan Yardımcısı Miktad Öztürk, "Biz acılarımızı ayrıştırmadan, ortaklaşınca katliamların önünde geçeriz. Hükümet geçmişte yaşananlardan ders çıkararak toplumun tüm kesimlerini kucaklayarak demokrasiyi yeniden inşaa edebiliriz. Bütün ötekilerin asgari müştereklerde bir araya gelmesi lazım” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hande Kader cinayeti kınandı: 'Herkes için adalet'

SONRAKİ HABER

Nashville ile İstanbul 'Asimetrik Bir Bağ' kuruyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...